REKLAM

Savunma Bakanı Stoyanov: Türkiye'ye gerekli insani yardımı sürdürmeye hazırız

Bakan Stoyanov, askeri uçaklarla arama kurtarma ve sağlık ekibi ile insani yardımı Adana'ya ilk sevk eden ülke olduklarını söyledi 📷 Savunma Bakanlığı

Türkiye'nin Sofya Büyükelçi Aylin Sekizkök, 6 Şubat depremlerinden hemen sonra, aynı gün arama kurtarma ve acil sağlık ekiplerini bölgeye sevk eden Bulgaristan hükümetine teşekkür ziyaretlerine Savunma Bakanı Dimitır Stoyanov ile başladı.


Savunma Bakanlığı'nda zaman zaman duygusal anların da yaşandığı görüşmede, Bakan Stoyanov, Eski Zağra'daki İkinci Mekanize Tugayı askerleri kendi aralarında nakdi bağış topladıklarını söyleyerek, bunun depremzedelere aktarılması için elçilikten yardım istedi.  Büyükelçi Aylin Sekizkök,


''Bu ana kadar sizlere komşu, dost olarak hitap ettik. Artık size kardeş olarak hitap ediyoruz. Yaşanan facianın ardından ilk saatlerde müdahale edip, kurtarma ekiplerinizi askeri uçaklarla göndererek birçok insanı enkazın altından çıkardılar. İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Bulgaristan'ın bize gösterdiği en güçlü dayanışma jesti buydu. Böyle bir ülkede büyükelçi olmaktan gurur duyuyorum'' dedi.


Savunma Bakanı Dimitır Stoyanov ise,

''Avrupa Birliği'nde, Türkiye'ye gerekli her türlü yardım için Bulgaristan'ın kesin desteğine sahip olacaksınız. Savunma Bakanlığı olarak, imkanlarımız ölçüsünde gerekli taleplerinizi sağlamak için  hazırız'' diye konuştu.

Görüşmeye Bakan Yardımcısı Katerina Gramatikova, bakanlık müsteşarı Vladko Vladov, ''Savunma Politikası ve Planlama Dairesi'' Başkanı Tuğgeneral Radostin İliev'in yanı sıra Türkiye'nin askeri ataşesi Yarbay Murat Payas katıldı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓