REKLAM

Deprem bölgelerinde çalışmalara katılan ekiplerin tümü ödüllendirildi



Bulgaristan'dan 100'den fazla arama kurtarma uzmanı ,sağlık çalışanı, ve gönüllüler "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde çalışmalarından dolayı, Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından şeref rozetiyle ödüllendirildi.


Başkent Sofya'daki Askeri Kulübü'nde 28. düzenlenen '' 2022 Yılının İtfaiyecisi'' ödül töreninde  Türkiye'deki yıkıcı depremlerin ardından bölgelerde arama-kurtarma faaliyetlerine katılan İçişleri Bakanlığı Yangın Emniyeti ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğünden 58 kişilik arama kurtarma timi özel kolektif ödülüne layık görüldü. 


Türkiye'deki depremlerde insan hayatını kurtarmada yüksek profesyonellik ve özveriyle  görevlerini yerine getiren Yangın Emniyeti ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü timleri, Bulgar Kızılhaç Örgütü arama- kurtarma ekibi, Askeri Tıp Akademisi'nden sağlık ekibi, Sofya Belediyesinden arama kurtarma uzmanları, Vrajdebna Hava Kuvvetleri Üssü pilotları ve Bulgaristan Gönüllüler Birliği ekiplerin her biri Cumhurbaşkanlığı şeref rozetiyle ödüllendirildi.


Gorna Oryahovitsa'dan Başmüfettiş Georgi Todorov, "202 Yılının İtfaiyecisi" ödülünü aldı. Ödülünü İçişleri Bakanı İvan Demerciev takdim etti. Törene Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in yanı sıra Savunma Bakanı Dimitır Stoyanov, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova katıldı. Törende konuşma yapan Büyükelçi Sekizkök,

''Siz sevgili dostlar, en karanlık gecemizde bir ışık oldunuz, oğullarımızı ve kızlarımızı büyük bir yıkımdan kurtardınız. Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edindiniz'' dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓