REKLAM

Bulgaristan'da 2013 böyle geçti(FOTOĞRAFLI )

  1. http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/20130120/13005181_ahmet_dogan.jpgBulgaristan'da, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefet Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Lideri Ahmet Doğan'a karşı silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.


Şubat ayında, yüksek elektrik faturalarına karşı başlatılan protestolar ülkeyi
sardı. Gösterilerin doruk noktasında 24 şehirde protestolar organize edildi. Eyleme katılan göstericiler, “Tekelleri yakalım” sloganı altında birleşerek ülkedeki elektrik dağıtım şirketlerine karşı adeta savaş açtı. Hükümet elektrik fiyatlarının denetimini yapmaya hazırlanırken, gösterilerin kana bulanması sebebiyle Başbakan Boyko Borisov istifa etti. 
Eski Başbakan Boyko Borisov'un Şubat ayında ekonomik sıkıntılar nedeniyle artan protestolar karşısında istifasını sunmasıyla başlayan süreç, Bulgaristan parlamentosunun Plamen Oreşarski hükümetini onaylamasıyla bugün sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren tartışmalar sonrası Oreşararski'nin sunduğu kabine güvenoyu aldı.ak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH) milletvekili Delyan Peevski, Ulusal Güvenlik Devlet Servisi’nin(DANS) başına geçti. Başbakan Plamen Oreşarski’nin teklif ettiği şahıs, meclis tarafından onaylandı. Oylamada Ataka oy kullanmadı, GERB milltvekilleri ise öneriyi reddetti. Teklif, Bulgar Sosyalist Partisi ve HÖH’ün oylarıyla kabul edildi.Protestolarla istifa etmek zorunda kaldı.
Geçtiğimiz hafta Bulgar futbol ligi şampiyonu belli oldu. Tıpkı geçen seneki olduğu gibi bu sene de şampiyonluk düğümü son haftada çözüldü. Montana’yı 3-0 gibi net bir skor’la geçen Ludogorets, Levski’nin kendi evinde Slavia Sofya ile 1-1 berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etti. Her gün Türkiye'den Bulgaristan'a yasadışı yollarla geçen onlarca Suriyeli kendileri için hazırlanan mülteci kampında hapis hayatı yaşadıklarını, yaşam şartlarının  “insani” koşullarda olmamasından şikayetçi…

10 gün önce Bulgaristan'ın Türkiye sınırında yer alan Lübimets ilçesindeki mülteci kampında kalan 32 Suriyeli açlık grevine başladı; gerekçeleri ise mülteci statüsü alamamaları ve içinde bulundukları zorlu kamp koşulları…

 Kazanlık polisi, Otets Paisiy Sokağı'ndaki caminin dün gece 02:00 sularında ahşap pencere çerçevelerine yanıcı madde döküldüğünü ve kundaklama girişiminde bulunulduğunu açıkladı.


HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓