REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev verdiği iftarda konuştu:Devlet düzeyinde Bulgaristan Müslümanlarına saygı önemli bir sembolü olduğunu onaylıyoruz

Fotoğraflar:BGNES
Cumhurbaşkanı himayesi altında  verilen 4. iftar yemeği geleneğini Rumen Radev de sürdürdü. Sofya'da bir otelde gerçekleşen iftar yemeği saat 20:45'te oruçların açılmasıyla başladı.


İftara başta Cumhurbaşkanı Rumen Radev olmak üzere,dini temsilciler,Bulgaristan Müslümanları  Başmüftüsü Mustafa Hacı,HÖH partisi genel Başkanı Mustafa Karadayı,Bulgar Sosyalist Partisi Başkanı Korneliya Ninova,diplomatlar ve  çok sayıda toplumda tanınmış kişiler katıldı.

İftar yemeğine katılanlar arasında Suriyeli mülteciler de vardı.



İftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ''Devlet düzeyinde Bulgaristan Müslümanlarına saygı önemli sembolü olduğunu onaylıyoruz'' dedi.


Başmüftü Mustafa Hacı,''Bulgaristan Müslümanlarından hiç DAEŞ'e katılan olmadı,müsaade etmedik ''dedi.

Bulgaristan Müslümanları Bulgar toplumunda saygı görülen, ayrılmaz bütün olduğunu ifade eden Radev,''Yıllarca birlikte  bayramları  kutladık kutlamaya da devam etmekteyiz.Cumhurbaşkanı olarak tüm etnik mensupların dini bayramlarına katılacağım. Bu topraklarda birlikte hüzünleneceğiz,birlikte neşeli olacağız'' dedi.


Video:AA


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓