REKLAM

Bulgaristan göçmenleri Naim Süleymanoğlu'nu son yolculuğuna uğurladı

        
FOTOĞRAFLARHABERBG.NET

HABERBG.NET cenazeyi yakından takip etti.Bulgaristan'dan iki kişilik ekibimiz haber yapmak için yola koyulmuştu.
Video: HABERBG.NET

Mestanlı'nın Ptiçar(Ahatlı)köyü doğumlu ve Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.
"Yüzyılın sporcusu" olarak nitelendirilen Naim Süleymanoğlu için Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.


İstanbul Fatih camii tıklım tıklım doldu
Siyasiler,cenaze aracına kadar eşlik ettiler.

Bursa'dan Sakarya'ya,Ankara'dan İstanbul'a yüzlerce Bulgaristan göçmenleri caneze namazına geldi.
Cenaze namazına katılanlar başta Başbakan Binali Yıldırım,Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 
Hidayet Türkoğlu,tabutun önünden dua ediyor
Hidayet Türkoğlu,Halil Mutlu,CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal,eski Başbakan ve milletvekili Ahmet Davutoğlu iştirak etti.



Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak


BULGARİSTAN'DAN KİMLER KATILDI?


Kasım Dal

Bulgaristan'dan DOST partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan,Şabanali Ahmet,Aydoğan Ali,Kasım Dal,Mestanlı Belediye Başkanı Sunay Hasan,Kırcali Belediye Başkan Yardımcısı Mümün Ali,HÖH Mestanlı Başkanı Akif Akif,ve Naim Süleymanoğlu'yla oynayan halterci arkadaşları katıldı.
Lütvi Mestan,arkasında Şabanali Ahmet ve Aydoğan Ali
Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi  Muharrem Süleymanoğlu,Mestanlı Belediye Başkanı Sunay Hasan ve Kırcali Belediye Başkan Yardımcısı Mümün Ali
Halil Mutlu

En büyük rakibi Leonidis de yalnız bırakmadı 

Naim Süleymanoğlu'nun cenazesine, aktif spor yaptığı dönemde en büyük rakiplerinden olan Yunan Valerios Leonidis de katıldı.


Naim Süleymanoğlu'nun en büyük rakiplerinden olan Yunan Valerios Leonidis de cenazeye katıldı




Gençlik ve Spor Bakanlığının davetlisi olarak İstanbul'a gelen Leonidis, Süleymanoğlu'nun tabutu başında bir süre bekledi. Eski Yunan sporcu, geçmişte madalya için yarıştığı rakibinin tabutunu öptü.


AVCILAR'DA NAİM SÜLEYMANOĞLU İÇİN ANMA PROGRAMI
Barış Manço Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi


 Avcılar Belediyesi Naim Süleymanoğlu için Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi. 

Törene, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu ünlü halterci Halil Mutlu, Süleymanoğlu’nun ailesi, Naim Süleymanoğlu’nun en büyük rakibi olan Yunan halterci Valerios Leonidis, Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve sevenleri katıldı. 


Muharrem Süleymanoğlu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatının ve başarılı spor geçmişinin anlatıldığı film gösterimi yapıldı.

 Duygusal anların yaşandığı törende arkadaşları Naim Süleymanoğlu’nu ve birlikte geçen anılarını anlattı. Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından Naim Süleymanoğlu için dua edildi.


Video: HABERBG.NET

HABERBG.NET


*******************************************
Bu haberi okumak için fotoğrafa tıklayınız



FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓