REKLAM

“Очаква се вицепремиерът на Турция Хакан Чавушоглу да посети Кърджалийско“

       
Снимка:Кемал Йозтюрк,HABERBG.NET

    Турция с намерение със силно представително участие на възпоменателния митинг пред Тюркян чешма в село Могиляне на 26 декември.


                    
Турският вицепремиер Хакан Чавушоглу се очаква да бъде в област Кърджали   на   26 декември,като ще участва в церемонии, почитащи 33-годишнината от Възродителния процес,твърдят наши източници в Анкара.

Посещението на Чавушоглу се очаква да бъде частно поради празниците, но ще бъде съгласувано с Министерството на външните работи,изразиха наши източници от турското външно ведомство.


Въпреки,че програмата му  за България не е била ясна,българските изселнически организации в Турция са отправили покана на вицепремиера Хакан Чавушоглу,да присъства  на   33-годишнината от Възродителния процес,където загива малката Тюркян в с. Могиляне.


Тюркан чешма в с. Могиляне,Снимка:Неджла Мюмюн,HABERBG.NET

ДПС КАНИ ОПОЗИЦИЯТА НА  ЕРДОГАН


От друга страна ДПС кани депутати от Републиканската народна партия(CHP) и кметове избрани от тази партия в Турция.Наши източници заявиха,че все още не ясно кой от тях ще присъстват на Възпоменателния митинг в с. Могиляне.Митинга се организира от община Кирково.


Хасан Молла
HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓