REKLAM

Bakanlar Kurulu toplantısında belli oldu:Razgrad camisini devlet restore edecek

Razgrad Valiliği, gerekli onarım için ihale sürecini hızlandıracak


Bakanlar Kurulu toplantısında,Razgrad şehrinde bulunan tarihi Makbul İbrahim Paşa Camisi'nin restore edilmesi kararı aldığı. 

Hükümet Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karar kapsamında, Razgrad Bölge Valiliğine caminin restorasyon, bakım ve onarımı için gerekli ihale prosedürlerini hazırlaması için görev verildiği belirtildi.


1973'DE İBADETE KAPANDI
Osmanlı döneminde 16. yüzyılda inşa edilen Makbul İbrahim Paşa Camisi 1973 yılından sonra ibadete kapatılarak, statüsü Ulusal Kültürel Anıt olarak belirlenmişti.
Cami,kaba taslak restore edilmeye başlandı
Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, kubbesi çökmek üzere olan eski caminin restorasyonuyla ilgili alınan kararın "sevindirici" olduğu ifade edildi.
BAŞMÜFTÜLÜK:BU CAMİDE İBADET EDİLEMİYOR
 Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik de Razgrad Camisi'nin müze veya kültürel anıt olarak tanımlandığı için burada ibadet yapılamadığını anımsattı. Faik, 
"Hükümetin kararı bizlere mutluluk verir ancak Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Bulgaristan topraklarındaki tüm dini ibadet yerlerinin kuruluş amacına uygun olarak ibadet yeri olarak varlığını sürdürmeleri gerektiğini istemektedir" dedi.


Türkiye'nin İstanbul'da "Demir Kilise" olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi'ni restore etmesinin ardından Bulgaristan hükümeti de ülkede Osmanlı döneminden kalma tarihsel mirasın restorasyon ve bakımına önem vermeye başladı.
Kaynak:AA
FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓