REKLAM

Türk Farba şirketinden Bulgaristan'a 40,6 milyon avroluk yatırım



Farba Şirketinden Bulgaristan'a 92 bin metrakerik arsada dev yatırım.

Bayraktarlar Holding’e bağlı Farba Şirketinin Mercedes marka araçlar için farlar üretimi yapacak iki fabrikadan birinin  inşaatı temel atma töreni yapıldı.Tören Plovdiv(Filibe) Sanayi Bölgesi Kuklen Kasabası istikametinde  yapıldı.Temel Atma Töreni'ne Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov  ile odelo  ve Farba şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet  Bayraktar,T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani ile Plovdiv Belediye Başkanı İvan Todev katıldı.

400 KİŞİ ÇALIŞACAK

 Odelo Farba Bulgaria Şirketi olarak faaliyet göstermeye başlayan  Bayraktarlar Holding,toplam yatırım maliyeti 2023 yılına kadar 40,6 milyon avroya ulaşacak.Ahmet Bayraktar,gabrikada 400 kişinin çalışacağını ifade etti.Şirketin başkent Sofya'da da yatırımı mevcut.


İlk fabrikanın inşaatına başlandı


İLK SERİ ÜRETİM 2020'DE

Şirketin,Bulgaristan'da yatırım yaptığı toplam arsa büyüklüğü 92 bin  metrekare olacak. Bugün  temeli atılan birinci fabrikanın  23 bin. metrekare alan üzerine inşa edilecek. İlk seri üretimi  2020 yılının Aralık ayında başlayacak.

A SINIF YATIRIM SERTİFAKASI VERİLDİ



2024 yılının sonuna kadar daha ikinci  fabrikanın inşaatı tamamlanarak, elektronik parça üretim tesisi ve alt tedarikçi parkının da hazır olması planlanıyor.


Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktar'a A sınıfı yatırım sertifikası takdim edildi

Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov odelo ve Farba Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktar'a A sınıfı yatırım sertifikası takdim etti.

3 BİN 550'DEN FAZLA ÇALIŞANI VAR

Bayraktarlar Grubu, Odelo Şirketi’ni 2011 yılında satın aldı. Odelo, daha 1935 yılında Almanya’da kuruldu ve o zamandan bu yana araba aydınlatma ürünleri konusunda uzmanlaştı. Odelo’nun başlıca müşterileri arasında Mercedes Audi, Bentley, Porsche, Volvo, Mc Laren ve başka otomobil devleri bulunuyor. 

Şirket, Türkiye, Çin, Almanya ve Slovenya’da bulunan fabrikalara sahiptir. Son 7 yılda şirketin üretime yaptığı yatırımlar 214 milyon avroya ulaşıyor. Halihazırda şirketin 3500’den fazla çalışanı var.


HABERBG.NET




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓