REKLAM

Kırcaalili göçmen ana-oğul aynı okulda öğretmenlik yapıyorlar

🔺 Fotoğraflar:İhsan Dörtkardeş

Kırcaalili göçmen ana-oğul aynı okulda ve aynı  derste öğretmenlik yaptıkları  yansıyınca Türkiye'de gündem oldu.
HABERBG.NET 'de özel açıklamalarda bulunan öğretmen Kamuran Kahraman,Kırcaali'nin Baştino (Babalar)köyünden göç ettiklerini söyledi.
Anne Hazel Kahraman, aynı eğitim kurumunda oğlu ile birlikte öğretmenlik yapmanın müthiş bir duygu olduğunu anlatırken, 


"Onunla arkadaş gibiyiz. Her şeyimizi paylaşıyoruz. Her türlü etkinliklerimizi birlikte yapıyoruz. Çok mutluyum, oğlumla gurur duyuyorum" dedi.
Kırcaali'nin Baştino(Babalar) köyünde 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1990 yılında Türkiye´ye zorunlu göçle gelerek İstanbul Küçükçekmece'deki Söğütlüçeşme Lisesi'nde fen bilgisi öğretmeni olarak göreve başlayan Hazel Kahraman, kendisinin izinden yürüyerek aynı mesleği ve branşı seçen oğlu Kamuran Kahraman ile Avcılar'daki Ali Karay Ortaokulu'nda görev yapıyor. 

🔺 Yazılı ve görsel medya göçmen aileye geniş yer verdi 

AKRABA VE YAKINLARI ARAYARAK TEBRİK ETTİ
Kamuran Kahraman,medyalarda yansıyan haberleri gören yakınları ve akrabaları arayarak veya mesajlaşarak tebrik ettiklerini söyledi.Kamuran Kahraman, okula 5 yıl önce gelen müfettişin özellikle kendileri ile görüşmek istediğini anlatırken şunları ekledi:
"Müfettiş, '30 yıllık meslek hayatımda aynı okulda görev yapan anne ve oğluna ilk defa karşılaştım' dedi. Ben de başka bir örneği var mı diye merak ediyorum. Biraz daha rahat muhabbet edebildiğimiz öğrencilerimiz, "Hocam sizi annenize şikayet edeceğim" diye espri yapabiliyor '' dedi.
ANNEME 'HOCAM' DİYEMİYORUM



''Gerçekten kutsal bir meslek olan öğretmenlikte annemle çalışmak nasip oldu. Gerçekten güzel bir duygu. Umuyorum herkes için bu duyguyu yaşamak kısmet olur. Öğretmenler odasına girdiğimizde herkes birbirine 'Hocam nasılsınız?' diye hitap ederken benim 'Anne' diye hitap ettiğimi görünce şaşırıyorlar. İnsan tabii 30 yıllık annesine 'Hocam' diyemiyor " diye konuştu.
''MİLLİ EĞİTİMDE AYNI OKULDA ÇALIŞAN ANA-OĞUL BİR TEK BİZMİŞİZ''

HABERBG.NET 'de konuşan göçmen aile,
''Eş olarak aynı okulda görev yapan öğretmenler çok.Ancak anne oğul ve aynı ders öğretmeni olarak aynı okulda çalışan bir tek bizmişiz.Milli Eğitim'de araştırma yapılmış başkası çıkmamış'' dedi.


Kaynak: HABERBG.NETİhsan Dörtkardeş(DHA)
HABERBG.NET








PKK'lı terörist Varna'da yakalandı 





Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓