REKLAM

Ticaret Bakanı Pekcan,Başbakan Boyko Borisov ile görüştü

Borisov,Ticaret Bakanı Pekcan'ı kabul etti  🔺FOTOĞRAF: T.C. Ticaret Bakanlığı
T.C. Ticaret BakanıRuhsar Pekcan Bulgaristan'a yaptığı  iki günlük resmi ziyaret kapsamında Başbakan Boyko Borisov ile Başbakanlık binasında görüştü.

🔺VİDEO: Başbakan Borisov'un Bakan Pekcan'ı kabulü


Maliye Bakanı Vladislav Goranov,Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ile de görüşen Bakan Pekcan,iki ülkenin ticaret konuları ele alındı. 
HABERBG.NETBakanın Bulgaristan'a yapacağı ziyareti 9 Kasım'da özel haber olarak okurlarına duyurmuştu.

Başbakanlık Basın Merkezi'den yapılan açıklamada,görüşmenin ana gündem maddesi Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliğinin gelişmesi ve yoğunlaşması oldu. Ayrıca, yatırım ve inşaat gibi farklı sektörlerde de ikili ticari ilişkilerin derinleşmesine vurgu yapıldı.

Başbakan Borisov ve Bakan Pekcan,Bulgaristan-Türkiye İş Forumları, Bulgar-Türk Hükümetlar arası Ekonomik İşbirliği Komisyonu çalışmalarını takdir ettiler.

BULGARİSTAN'IN  TÜRKİYE'YE 
İHRACATI ARTTI

2017 itibariyle Bulgaristan'dan Türkiye'ye 2 milyar 77 milyon euro ihracat gerçekleştirilirken, Türkiye'den Bulgaristan'a ise 1 milyar 906 milyon euroluk ihracat yapıldı.
İş birliği anlaşması imzalandı


Konuşmaların ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Bulgar Ekonomi Bakanı Karanikolov tarafından "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Bulgaristan Yatırım Ajansı Arasında İş Birliği Anlaşması" imzalandı.
Pekcan, Bulgar Ekonomi Bakanı Karanikolov tarafından onuruna verilen öğle yemeğinin ardından  Maliye Bakanı Vladislav Goranov ile de görüştü.


Kaynak:HABERBG.NET, AA
===================================================================

BENZER HABER:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Bulgaristan'a geliyor/ÖZEL HABER

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓