REKLAM

Süleyman Soylu Sofya'da Başbakan Boyko Borisov ile görüştü

Süleyman Soylu  Boyko Borisov ile görüştü, Süleyman Soylu Sofya'da
🔺 Güvenlik konularının yanı sıra düzensiz göçle mücadele gibi konular görüşüldü















İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sofya'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında Başbakan Boyko Borisov ile bir araya geldi.


Başbakanlık Binasında basına kapalı gerçekleşen görüşme bir saat sürdü. 

Sınır güvenliği, göç, terör ve uyuşturucuyla mücadele gibi konuların ele alındığı toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artırılması konusunda temenniler dile getirildi.

Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin derinliği

Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin derinliği ve ortak kültüre dikkati çeken  Başbakan Borisov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın dostluğundan bahsetti. 

Borisov, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğuna vurgu yaparak, kurumlar arası ve özellikle iki ülkenin cumhuriyet başsavcılıkları arasında ciddi temasların bulunduğunu belirtti. 


🔺 İçişleri Bakanı Mladen Marinov ile bir araya geldi

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile göç anlaşmasına dikkati çeken Borisov, Türkiye Bulgaristan ilişkilerinin örnek teşkil ettiğini kaydetti. 

Borisov, görüşme sonrasında İçişleri Bakanı Soylu'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çektirdiği fotoğrafı gösterdi. 

Toplantıya İçişleri Bakanı Mladen Marinov'un yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tzatzarov ile Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy katıldı.

Başbakan Borisov, Bulgaristan'a bir günlük resmi ziyaretle gelen Bakan Soylu'yu kabul ettikten sonra yaptığı yazılı açıklamada Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi. 

Görüşmede Bakan Soylu ile özellikle güvenlik alanındaki ikili iş birliğini ele aldıklarını kaydeden Borisov, 


"Türkiye, hem Avrupa Birliği hem de Bulgaristan’ın stratejik ortağıdır. Türkiye bizim komşumuz, dostumuz, NATO’da müttefikimiz ve aynı zamanda güvenlik ve kamu düzen alanında önemli bir ortağımızdır." değerlendirmesinde bulundu







GÜVENLİK VE DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

Güvenlik konularının yanı sıra düzensiz göçle mücadele, kaçakçılık ve örgütlü suçlarla mücadele konularının da görüşüldüğünü aktaran Borisov, istikrarlı ikili ilişkiler ve sürdürülebilir iş birliğinin Bulgaristan dış siyasetinin öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti. 

Borisov, Bulgaristan'ın Türkiye ile ilişkilerini her alanda geliştirip yoğunlaştırmaya hazır olduğunun altını çizerek, 


"Şu sıralarda özellikle uyuşturucu ve kaçakçılığa karşı başarılı ortak operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Biz bu iş birliğinin tüm alanlarındaki bilgilendirme çalışmalarımızı geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 Bakan Soylu gün sonunda Sofya Başmüftülüğü'nü ziyaret ederek Başmüftü Mustafa Hacı ve müftülük yetkilileri ile bir araya geldi.

Kaynak:AA,HABERBG.NET



Video: AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓