REKLAM

Bulgaristan, Venezuela’daki petrol şirketinden transfer edilen milyonlarca euroya el koydu

🔺 DANS Başkanı Dimitar Georgiev , el konulan paranın milyonlarca
euro değerinde olduğunu belirtti




Bulgaristan, Venezuela’da devletin yönettiği petrol şirketinden (PDVSA), ülkedeki bazı hesaplara transfer edilen milyonlarca Euroyu bloke ettiğini açıkladı.

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov, ABD’den gelen istihbarat üzerine yapılan araştırma sonucu, aralarında Bulgaristan da olmak üzere birkaç ülkenin vatandaşı olduğu tespit edilen kişinin, bir yerel bankadaki şüpheli hesaplarına el konulduğunu bildirdi.  İnvestbank hesabından transfer edildiği ve hesap adı Tzvetan Tsanev olduğu öne sürüldü.

''PARA BİZİM KONTROLÜMÜZ ALTINDA OLACAK''

Tsatsarov, Sofya’daki ABD Büyükelçisi Eric Rubin ile yaptığı görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, 


Biz bu kişinin hesaplarına gelen paranın, yurt dışından Venezuela’daki kamuya ait petrol şirketinden geldiğini tespit ettik. Paranın, bu hesaplarda kalması için gerekli bütün tedbirleri aldık. Hiç de küçük meblağ olmayan bu hesaplardaki para, yanlış amaçlarla kullanılmak üzere ülkeyi terk etmemesi için, tamamen bizim kontrolümüz altında olacak.dedi.

ABD'DEN GELEN İSTİHBARAT

ABD'den gelen istihbarat
Tsatsarov, kendisine bağlı çalışan savcıların, kara para aklama suçlamasıyla açılacak soruşturma için bütün delilleri topladıklarını ve banka hesaplarını kontrol ettiklerini söyledi.

Bulgaristan Ulusal Güvenlik Ajansı(DANS) Başkanı Dimitar Georgiev ise el konulan paranın milyonlarca euro değerinde olduğunu belirtti ve Bulgaristan Merkez Bankası’nın bu paranın bloke edilmesi sürecini kendileriyle işbirliği içinde yönettiğini söyledi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ RUBİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sofya’daki ABD Büyükelçisi Eric Rubin ise basına yaptığı açıklamada,


 “Hükümetimiz, Bulgaristan ve AB’nin diğer hükümetleriyle, Venezuela halkının refahının çalınmaması için yakın işbirliği içinde çalışıyor.dedi.

ABD ve AB’nin bir çok ülkesi gibi Bulgaristan yönetimi, Maduro yerine Guaido’yu gelecek seçimlere kadar geçici devlet başkanı olarak tanımıştı.

Kaynak: Euronews,HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓