REKLAM

Başbakan Borisov ,Bükreş'te Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü

FOTOĞRAF:Twitter:fuatoktay06
Başbakan Borisov,T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Romanya'nın başkenti Bükreş'te dün gece saatlerinde görüştü.


Bükreş'te Bulgar basınına konuşan Borisov,T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşuğlu'nun Tekirdağ mitinginde Bulgaristan Dinler Yasası değişikliği ile ilgili sarf ettiği sözlerine yönelik özür beklediklerini dile getirdi.Ancak ne Fuat Oktay'dan ne de Mevlüt Çavuşuğlu'ndan özür gelmediğini söyledi.

Bükreşte düzenlenen Romanya-Bulgaristan-Sırbistan-Yunanistan Dörtlü Zirvesi'ne onur konuğu olarak Fuat Oktay da katıldı.

5 SAAT SÜREN GÖRÜŞME

Borisov,5 saat süren görüşmede,Türk tarafının Çavuşoğlu'nun sözleriyle yanlış bir şey görmediğini ve bir seçim öncesi miting sırasında söylenenlerin bağlamından çıkarıldığını yanıtı aldığını söyledi. Başbakan Borisov, 
''5 saat boyunca hangisi baskı,hangisi durum değerlendirmesi olduğunu anlatmaya çalıştım.Onlar tam tersini söylüyorlar.Kimse beni aramadı veya bana baskı yapmadı'' cümlelerine yer verdi.

''HERKES SEÇİMDE TÜRK KARŞITI KAMPANYA YAPARKEN,BİZ BUNA İZİN VERMEDİK''

''Herkes  seçimde Türk karşıtı kampanya başlatırken, biz asla buna izin vermeyiz.Bulgaristan’da ise Türk aleyhtarı kampanya bir artı getiriyor. İyi komşuluk ilişkileri yüzünden biz bunu asla yapmayız.Pazar günü seçim olduğunu biliyorum, ancak Bulgaristan'ın pahasına değil.Bizim Müslümanlarımızın hiçbir şekilde korunmaya ihtiyacı yok,çünkü din ve diğer her şey için mutlak hak ve haklara sahiplerdir'' dedi.

BÜYÜKELÇİ ULUSOY DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Bulgaristan resmi haber ajansı BTA,Çavuşoğlu'nun açıklamalarından dolayı Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Sn. Hasan Ulusoy'un Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve protesto notası verildiğini aktardı.

Milliyetçi partiler, Bakan Zahariyeva'dan en kısa zamanda Türkiye'nin iç işlerine müdahalesine ilişkin rapor sunmasını talep etti.

HABERBG.NET

BENZER HABER:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:Bulgaristan Dini Yasası'ndaki değişiklikler Müslümanlara karşıdır 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓