REKLAM

Ukrayna,Rumen Radev'in Kırım ile ilgili açıklaması nedeniyle Bulgar büyükelçisini çağırdı

Cumhurbaşkanı adayları BNT'de birçok konuyu canlı yayında  tartıştı


Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in 'Kırım'ın Rus olduğunu' açıklaması üzerine Bulgaristan'ın Kiev Büyükelçisi Kostadin Kocabaşev'i çağırdı.


Cumhurbaşkanı adayları Rumen Radev ile Anastas Gercikov, Bulgaristan Ulusal Televizyonunda (BNT) katıldıkları bir tartışma programında siyasi tutumlarına ilişkin açıklamalarda bulunmuşlardı.

Dış siyasette Rusya’nın ne izlenecek model ne de düşman olabileceğine işaret eden Radev,

 “Bulgarlar Rusya’yı ‘kurtarıcı’ olarak görür. Ancak Rusya’ya sadece ‘batan’ politikacılar sığınır. Önemli olan diyaloğun olması. Kırım ve Ukrayna yüzünden Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonuç vermedi. Aynı zamanda Rusya terörizmle mücadele alanında önemli bir faktördür.” dedi.

Anastas Gercikov'un ''Kırım'ın kime ait olduğuna  sorumu cevapsız bıraktınız'' demesi üzerine Radev şöyle yanıt verdi

 '' Şu an Rus, ne olsun'' .


Diğer aday Gercikov da Rusya ile ilişkilerin pragmatik olması gerektiğini ve Kırım’ın Ukrayna’ya ait olduğunu belirterek mevcut durumda Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılmasına karşı olduğunu söyledi.


UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

''Mevcut Bulgar cumhurbaşkanının sözlerinin Ukrayna ile Bulgaristan arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmadığı gibi, Sofya'nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleyen resmi tutumuyla keskin bir çelişki içinde olduğu'' vurgulandı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in dün yapmış olduğu açıklamayı düzeltmesini bekledikleri ifade edildi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓