REKLAM

Ekrem İmamoğlu Bulgaristan'a geliyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yarın başkent Sofya'ya gelecek  FOTOĞRAF: haberbg.net

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yarın başkent Sofya'da resmi temaslarda bulunacak.


HABERBG.NET'in edindiği bilgiye göre Sofya Büyükşehir Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova'nın daveti üzerine Bulgaristan'a geliyor. Ziyareti kapsamında, B40 Balkan Şehirleri Ağı'na Bulgaristan'dan 10 belediye katılım bildirgesini imzalayacak.  B40 Balkan Şehirleri Ağı'na Sofya Büyükşehir Belediyesi de üye olacak.


Bulgaristan Ulusal Belediyeler Birliği'nin (NSORB) organize edeceği imza törenine, Sofya Büyükşehir Belediye Başkanı Yordanka Fandıkov, Burgas, Veliko Tırnovo,Plovdiv, Dimitrovgrad,Troyan, Rakovski, Karlovo, Sliven ve Karnobat belediye başkanları B40'a üyelik bildirgesini imzalayacak.


2021 yılında Ekrem  İmamoğlu'nun girişimiyle kurulan B40 Balkan Şehirleri Ağı, 11 ülkeden 25 Balkan şehrini birleştiriyor. Balkan Şehirleri Ağı'nın kurucul üyeleri arasında Kırcaali Belediyesi de yer alıyor.

 Bulgaristan Ulusal Belediyeler Birliği'nin(NSORB) heyeti,  Aralık 2021'de Belediye Başkanı İmamoğlu ile daha fazla Bulgar belediyelerinin dahil edilmesinin kararlaştırıldığı bir çalışma toplantısı düzenlenmişti.


İmza töreni sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.


EKREM İMAMOĞLU SOFYA'DA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓