REKLAM

Bir günde 74 yerde yangın meydana geldi (GÜNCELLENDİ)

Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürü Başkomiser Nikolay Nikolov açıklamalarda bulundu

Ülke genelinde bugün itibariyle 74 yerde yangın çıktı.


İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Genel Müdürü Başkomiser Nikolay Nikolov, basın toplantısında bugün meydana gelen 74 yangından 45'in hala sürdüğünü söyledi.


Nikolov, bu yangınlarla mücadelede 117 itfaiye aracın, 450 itfaiyecinin, çok sayıda polis ve gönüllü vatandaşın seferber edildiğini aktardı.

Ona göre, şu anda  Stara Zagora'nın Pıstrıvo köyündeki yangın kontrol altına alındığını, sadece yayılan  bir yangın bölgesinde ulaşılması zor olduğunu söyledi.


İtfaiye Genel Müdürü, iki yangının sorun teşkil ettiğine çekti. Biri Haskovo'ya bağlı Bryagovo köyünde 1000 dekarın üzerinde alanı etkileyen yangın. Diğeri ise Yambol iline bağlı Elhovo civarında genç çam ağaçların  ve meraların etkilendiğini açıkladı.



Pazarcık iline bağlı Elşitsa ve Çrıntsa köylerindeki büyük yangınla mücadeleye üç gündür Hava Kuvvetlerine ait Mİ-17 helikopterleri katılıyor. Bu yangın kontrol altına alındı, ancak  soğutma çalışmaları  devam ediyor.


YANGINLARIN YÜZDE 90'NI İNSAN KAYNAKLI


Başkomiser Nikolay Nikolov, yangınların çıkış nedeni yüksek sıcaklıklar olmakla birlikte vakaların yüzde 90'ından fazlasının insan kaynaklı olduğunu söyledi. Özellikle Güneydoğu Bulgaristan'daki çiftçilerin önümüzdeki iki veya üç gün içinde tarla çalışmalarına ara vermeleri çağırısında bulunarak, kuru ve rüzgarlı havalarda en küçük kıvılcımın bile bir felaketin oluşması için yeterli olduğu konusunda uyardı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓