REKLAM

Bulgaristan,Milli Bayramı 3 Mart'ı kutlanıyor

София (3 март 2014) По повод Националния празник - Трети март пред Паметника на незнайния войн се състоя тържествена церемония по 
издигане на националното знаме. На нея присъстваха президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков, депутати, министри, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, Българският патриарх Неофит и архиереи от Българската православна църква, главният мюфтия Мустафа Хаджи, дипломати, граждани. Пресфото – БТА снимка: Христо Касабов (ЕЗ)
Sofya-BTAHABER İÇİN TIKLAYIN!
Велико Търново(3 март 2014) 
Изложба под надслов„Опълченски лагер”бе подредена пред паметника на Майка България във Велико Търново. Организатор на експозицията е клуб Традиция - Велико Търново. Изложбата представя оръжия, които са били на въоръжение през Освободителната война 1877-1878 год.Пресфото-БТА снимка:Валентин Русанов(ЕЗ)
Veliko Tırnovo -BTA
София (3 март 2014) По повод Националния празник - Трети март столичани поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн. Пресфото – БТА снимка: Христо Касабов (ЕЗ)
Sofya-BTA
Bütün Bulgaristan’da 3 Mart milli bayram kutlamaları yapılıyor. Devletin Osmanlı hakimiyetinden kurtulması üzerinden geçen 136 yıl münasebeti ile Sofya’da “Aziz Aleksandır Nevski” kilisesinde özel ayin töreni düzenlendi. Ayinde Patrik Neofit, bu tarihte Bulgar halkının vatan toprağının her karışı için hayatını feda eden bilinen ve bilinmeyen insanların kahramanlığına saygı ile eğildiğini söyledi. “Bu yüzden Rus Ordusunun ve müteffiklerinin zafer yürüyüşünü işaretleyen onların anıtlarına bugün çok sayıda çelenk ve çiçekler bırakılacaktır” şeklinde konuştu Patrik Neofit. Sofya’da düzenlenen Bulgar bayrağının göndere çekilmesi ve Meçhul asker anıtına çelenk bırakma töreninde Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de hazır bulundu. Bulgaristan’ın milli bayramı dünyanın değişik yerlerinde bulunan soydaşlarımız tarafından da kutlanıyor. “Google” arama motoru, Bulgaristan’ın milli bayramını sanal alanda kutlamak üzere milli bayrağımızın renkleri olan beyaz, yeşil ve kırmızı renklerle işlenen Bulgar oya işi görüntüsündedir bugün. 

Kaynak:BNR

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓