REKLAM

Rasmussen’den Bulgaristan’a 'NATO TEBRİĞİ' ziyareti(FOTOĞRAFLI )

Rasmussen, Bulgaristan’a yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile bir araya geldi.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Bulgaristan’a yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Başbakan Plamen Oreşarski ile bir araya geldi. NATO yıldönümü vesilesiyle Bulgaristan’ı tebrik eden Rasmussen, birlikte daha
güçlü olduklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, dünya çapında barışın sağlanması adına gösterdiği başarıdan dolayı ve ülkenin NATO’ya üyeliğinin 10. yıldönümü vesilesiyle Rasmussen’e en üst devlet nişanı ‘Stara Planina’yı taktı. Cumhurbaşkanı Plevneliev, Rasmussen’in zor bir uluslararası konjönktürde NATO’nun yeni stratejik ufuklara kavuşmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Plevneliev, Balkanların eskiden savaş ve çatışmanın sembolü olduğunu, fakat bugün bu bölgenin demokrasi ve ekonomik istikrarının yanında Avrupa entegrasyonu gibi ortak hedefler doğrultusunda barış içinde yaşadığının altını çizdi.
 Rasmussen’den selfie fotoğrafı
Başbakan Plamen Oreşarski ise, NATO operasyonlarına Bulgaristan’ın katı verdiği ve vermeye de devam edeceğini söyledi. Bulgaristan ile iyi ilişkiler sergilemesinden dolayı Rasmussen’e teşekkür eden Oreşarski, istikrar için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Plevneliev, Rasmussen'e en üst devlet nişanı 'Stara Planina'yı taktı.
Rasmussen, Bulgaristan’ın NATO üyeliğinin onuncu yıldönümü vesilesiyle Bulgaristan’ı tebrik ederken, birlikte daha güçlü olduklarını kaydetti. Ekonomik kriz döneminde sadece Bulgaristan’da değil diğer tüm ülkelerde savunma giderlerinin azaltıldığını, ancak bunun değişmesi gerektiğini savunan Rasmussen, sektöre yatırımların yapılması gerektiğini kaydetti.
 Solomon Pasi ile el sıkıştı. Kısa diyalogdan sonra ve Pasi'nin teklifi üzerine cep telefonuyla selfie fotoğrafı çektiren ikiliye Plevneliev de dahil oldu.
Başbakan Plamen Oreşarski, Bulgaristan’ın batıdaki komşularının AB ve NATO’ya hazırlıklarında destek vermeye çaba gösterdiğini kaydederek, ‘Geçmişte bizim bölgemiz sorunların olduğu bölge idi. Gelecekte böyle olmayacağını ümit ediyorum.’ ifadelerini kullandı. Oreşarski, Ukrayna krizi ile ilgili olarak sorunun diyalog yoluyla çözüleceğine olan inancını koruduğunu kaydetti.
Devlet Nişanı alan NATO Genel Sekreteri,konuşma yapıyor
Ukrayna konusunda Rusya’ya seslenen Rasmussen, Moskova yönetiminden askerlerini Ukrayna sınırlarından çekmesini ve bu ülkenin egemenliğine saygı göstermesini istedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓