REKLAM

Soma Maden Şehitliği'ne son cenaze defnedildi


Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi arasında bulunan 45
yaşındaki Murat Avcı, facianın altıncı gününde toprağa verildi. Avcı'nın cenazesinin ardından şehitlikte kazılan diğer mezarlar kapatıldı. Avcı'yla birlikte Soma Maden Şehitliği'ne 43 işçinin cenazesi defnedilmiş oldu.

Soma Belediye Mezarlığı'nda oluşturulan Maden Şehitliği, yine hüzün ve acının merkezi oldu. Madenden son çıkarılan işçiler arasında yer alan ve kimliği DNA testi sonucu belirlenen Murat Avcı'nın cenazesi, bugün şehitliğe defnedildi. Avcı'nın cenazesiyle birlikte şehitliğe defnedilen madencilerin sayısı 43'e çıktı. Maden şehidi Murat Avcı'yı, son yolculuğuna eşi Neriman Avcı, yakınları ve şehitliği ziyarete gelen çok sayıda vatandaş uğurladı. Avcı'nın cenazesi, dualarla toprağa verildi.


DAHA OĞLUNA SÜNNET YAPACAKTIN

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından eşinin mezarı başına gelen Neriman Avcı'nın feryatları yürekleri dağladı. Olaydan 6 gün sonra eşinin cansız bedenine kavuşan Avcı, eşinin mezar toprağına sarılarak, "Murat'ım, bizleri kimlere bıraktın Murat'ım. Oğlunu kimlere bıraktın Murat'ım? 'Anne babam nerede' dediğinde ben ne diyeceğim Murat'ım. Daha çok göreceğin şeyler vardı. Daha oğluna sünnet yapacaktın, oğlunun okula gittiğini görecektin. Kara gözlü Murat'ım, evimin direği Murat'ım, sağ kolum, sağ kolum kırıldı, evimin direği gitti." sözleri herkesi ağlattı. Acılı eş, acıya daha fazla dayanamayarak fenalaştı, bayıldı.

Murat - Nerivan Avcı çiftinin 1,5 yaşında bir oğulları olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLİK ZİYARET AKININA UĞRADI

Bu arada Maden Şehitliği, ziyaretçi akınına uğradı. Yakınlarının yanı sıra yurdun dört bir yanından gelenler, mezarların başında dua okudu. Mezarlıklara mektuplar bırakıldı. Bazı taraftar dernekleri mensupları da Soma'ya gelerek şehitlikte dua etti. Mezarlıkta gün boyu Kuran'ı Kerim okundu. 

 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓