REKLAM

FETÖ/PDY şüphelileri sahte çıkış mührü ile Bulgaristan'a kaçmak istedi



FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Samanyolu TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çelik'in ikiz çocukları Hasan ve Hüseyin ile yeğeni Bekir Çelik Kapıkule'den sahte polis çıkış mührü ile Bulgaristan'a kaçmak isterken yakalandı. 

Kapıkule Gümrük Kapısı'na dün gece çıkış için gelen otobüs sürücüsü yolcularına ait pasaportları toplayarak çıkış işlemleri için polise teslim etti. 


Görevli polis memuru otobüs yolcu listesi ile teslim edilen pasaportların 3'ünün eksik olduğunu fark etti. Bunun üzerine pasaportlarını sürücüye teslim etmeyen yolcular Hasan Çelik, Hüseyin Çelik ve Bekir Çelik adındaki üç yolcu bulundu. 

Yolcuların üzerlerinde taşıdıkları pasaportlar kontrol edildiğinde çıkış mührü bulunduğu ancak, bunun sahte olduğu belirlendi. Polis yaptığı incelemede diğer yolcuların arasına karışarak önceden vurulmuş sahte çıkış mührü ile Bulgaristan'a gitmek isteyenlerden Hasan Çelik hakkında arama, Hüseyin Çelik ile Bekir Çelik hakkında ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yurt dışı çıkış yasağı bulunduğunu tespit edildi. 

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin araştırma sonucu 3 zanlının , FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ana davanın şüphelileri arasında bulunan Samanyolu TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve hakkında yakalama kararı çıkarılmadan İngiltere'ye kaçtığı belirlenen Ali Çelik'in ikiz oğulları Hasan ve Hüseyin ile kuzeni Bekir Çelik olduğunu belirledi. Haklarında yurtdışına çıkış yasağı ve arama kararı bulunmasına rağmen kaçak olarak Bulgaristan'a gitmek isteyen 3 zanlı gözaltına alındı. Şüpheliler Edirne'deki işlemlerinin ardından haklarında soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.


Kaynak:DHA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓