REKLAM

Türkiye'den Bulgaristan'a gelen seçmenlere yönelik sınırlarda protesto eylemi

           
Fotoğraflar:BGNES

Bulgaristan'da ''Seçim turizmi'' olarak adlandırılan  ve Türkiye'den Bulgaristan'a  oy kullanmak için gelen seçmenlere karşı çıkan  Vatansever Birliği siyasi partilerin sempatizanları  sınırlarda protesto eylemi düzenliyor.




İlk önce sabah saatlerinde Malko Tırnovo sınırında(Dereköy Sınır Kapısı) protestolar başladı daha sonra Kapitan Andreevo(Kapıkule) ile Lesevo(Hamzabeyli) sınırlarında da protesto eylemi  sıçradı.

bTV'nin haberine göre protesto için izinleri olmadığı buna rağmen Türkiye ile olan  sınırları bloke ettiklerini yazdı.

Bulgaristan Ulusal Radyosu'nun haberine göre  sabah saatlerinde Malko Tırnovo kapısından 3 otobüs ülkeye giriş yaptığını  duyurdu.


Lastiklerle yolu kapattılar

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Angel Cambazki de Kapitan Andreevo'daki protestoya katılıyor.Bulgaria On Air televizyonuna konuşan Cambazki ,''Erdoğan'ın seçim otobüslerini Bulgaristan'a gelmesini durduracağız,üç sınır kapılarını bloke etmeye çalışacağız'' diye konuştu.



BAKANLIK DUYURDU:ÜÇ GÜMRÜK SINIRI  ÇALIŞIYOR

Çok sayıda Jandarma ve polis Kapitan Andreevo sınırında güvenlik önlemi alıyor.İçişleri Bakanlığın yaptı duyuruda üç sınırda rahatlıkla geçildiğini ve çalıştığını duyurdu.

Bu arada oy pusulaları bugün Türkiye'ye ulaşması bekleniliyor.

Eylem saat 16:00'da sona erdi

Irkçı göstericiler,cuma ve cumartesi günleri tekrar gümrük kapıları girişlerinde yolu kapatacakları uyarısında bulunuyor.

HABERBG.NET

İLGİNİZİ ÇEKECEK HABER

Edirne Valiliği Kalem Müdürü İbrahim Tarancı'ya Bulgaristan'a giriş yasağı konuldu




FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN!

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓