REKLAM

Başsavcı Tsatsarov DOST partisini finanse eden derneğin mahkeme kararıyla silinmesini talep etti

   
Bulgaristan Başsavcısı  Sotir Tsatsarov

Bulgaristan Başsavcısı  Sotir Tsatsarov,Kırcali Bölge Mahkemesine  DOST partisini  seçim zamanında kanunsuz şekilde finanse ettiği iddia edilen Balkan ve Türk Girişimcileri Platformu-Kırcali (BATU) şirketinin kapatılmasını talep etti.

Soruşturmayı inceleyen Dorbriç Bölge Savcılığı ,14 Mart 2017’de  bu hususa ilişkin kanıt topladıklarını duyurdu. Aynı tarihte  Türkiye Vakıflar Bankası aracılıyla 100 bin Euro transfer edildiği kanıtına  ulaşan Dobriç Savcılığı ,bu şirketin Balkan ve Türk Girişimcileri Platformu-Kırcali (BATU) olduğunu ve seçim zamanında 15 şehirde otuzar(30) leva değerinde gıda yardımı yaptığını, sevkiyatın Kırcaali’den yapıldığı vurgulanıyor.

Mahkemeye göre DOST partisi 15 şehirde paket dağıttı

Başsavcısı  Sotir Tsatsarov , Kırcali Bölge Mahkemesine  şu talebi  yolladı

 ‘’Dış devletten, anonim kaynaktan para alma ve Bulgaristan vatandaşlarına belirli bir siyasi parti lehine oy kullanmaya ikna etmek, Bulgaristan Cumhuriyeti Anayasası’nın 12.maddesinin 2.fıkrasını ihlal etmektedir. 
BATU-Kırcali  Platformunun faaliyetleri Seçim Yasasının 168. Maddesi 1.fıkrasına uygun değildir. Bu derneğin DOST partisini seçim kampanyasında  anonim ve belirsiz şekilde finanse edilmesi  Seçim Yasasının 162 maddesi 1.fıkrasını ihlal edilmiştir. 

Burada suç teşkil etmiş faaliyetler Ceza Kanunun 167 maddesi uygulanır ’’ denildi.


Başsavcı Tsatsaerov,merkezi Kırcali’de kayıtlı olan Balkan ve Türk Girişimcileri Platformu-Kırcali (BATU)kar amacı gütmeyen şirketin kaydını sildirilmesini talep etmekte.

*******************************************
DOST PARTİSİ:PARTİMİZİ BU KURULUŞ FİNANSE ETMEDİ
DOST'un seçim kampanyası sırasında alınan gıdaların faturası

Konuyla ilgili DOST partisi resmi sitesinde açıklama yaptı.Açıklamada Balkan ve Türk Girişimcileri Platformu-Kırcali (BATU)finanse etmediği vurgusu yapıldı.

DOST partisi şu açıklamaya yer verdi,  ''Adı geçen kuruluşun eğer Bulgaristan'da faaliyette bulunduysa bile bizimle ilgimiz olmamıştır'' denildi.

HABERBG.NET


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓