REKLAM

Burgas’da sel felaketi:3 ölü 1 kişi aranıyor

Ravnets köyünde  uykuda sele kapılan 80 yaşındaki Donka evinde ölü bulundu.


Burgas’da gece boyunca yağan yağmur sel felaketine yol açtı. İlk belirmelere göre Burgas’a bağlı köylerde 3 kişi hayatını kaybederken,1 kişi 112 numarayı arayıp  acil yardım talep etti ancak  kişiye ulaşılamıyor.

Burgas’ın Kameno ilçesine bağlı Çerni Vrıh’da yaşlı bir kadın hayatını kaybetti.Aynı köy selden en çok etkilenirken, yüzlerce eve su bastı.Ravnets köyünde ise uykuda sele kapılan 80 yaşındaki Donka evinde ölü bulundu.Bir diğer köy  Polski İzvor’da kimliği açıklanmayan bir kişi selden hayatını kaybetti.
Kameno ilçesinde‘’olağanüstü hal ’ ilan edildi.

Varna’dan bile arama kurtarma ekibi selden zarar gören köylere gönderildi.


Selden arabalar da hasar gördü,FOTOĞRAF:burgasinfo.com
Video:İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi


BURGAS VALİSİ'NDEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Burgas Valisi Vılço Çolakav,gece saat 2’den  4’e kadar bir metrekarede yaklaşık 90 litre yağış düştüğünü ifade etti.


 ‘’Ne yazık ki üçüncü can kaybımız var. Can kayıplardan ikisi Polski İzvor köyünden diğer de Ravnets köyünden, ancak bu kişinin kimliğinden haberdar değiliz. Bölgede bulunan tüm barajların kontrolüne başladık’’ dedi.

SEL ÜÇ KİŞİYİ DE  UYKUDA YAKALADI

Ölen üç kişinin de uykuda oldukları sırada sele kapılıp öldüğü öğrenildi.Ölenlerden ikisi kadın,biri erkek.Üçünün de evlerinin birinci katlarında yattıkları öğrenildi.Şu anda 5 köyde elektrik sıkıntısı yaşanıyor.

SELDEN ETKİLENEN KÖYLER

*Polski İzvor  *Çerni Vrıh *Trıstikovo  *Rezevo  *Sinemorets


YETKİLİLER OLAY YERİNE GİDİYOR

İçişleri Bakanı Valentin Radev olay yerlerine gitti.Bakan Radev,normal şartlarda metrekareye 40 litre  düşmesi gerekirken,200 litre düştüğünü ifade etti.Selden etkilenen vatandaşlara ilk önce 325 leva maddi   kaynak sağlayacaklarını söyledi.Çevre Bakanı Nikolay Nenkov da olay yerine geldi.


İçişleri Bakanı Radev olay yerinden  basına bilgi verdi. FOTOĞRAF:burgasinfo.com

Ayrıca olay yerine Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Valeri Simeonov bölgeye gittiği duyuruldu.


HABERBG.NET

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓