REKLAM

Ahmet Doğan:Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerini kurmakla yükümlüyüz



Ahmet Doğan'ın HÖH partisinin elitine yönelik siyasi mesajları partinin resmi internet sitesinde yayımlandı.


Hak ve Özgürlükler Hareketi'in Onursal Başkanı Ahmet Doğan,geleneksel olarak her yıl  HÖH partisinin  elitine yönelik  toplantısını dün akşam Sofya'da düzenledi. Doğan'ın ne tür mesajlar ileteceği kamuoyu tarafından büyük ilgiyle karşılandı.Partinin resmi internet  sitesinde konuşmanın bir bölümü yayımlandı.

Konuşmasının büyük bölümünü DOST partisinden HÖH'e tekrar geçmek isteyenere,Borisov Hükümetine ve koalisyona dahil olan Vatansever Birliğine,Türkiye ile ilişkilere ve Bulgaristan'ın AB dönem başkanlığını yürütecek olması gibi konulara yönelik mesajları var.


Fotoğraf:24chasa.bg


İşte Ahmet Doğan'ın konuşmalarından satır başları :


DOST PARTİSİ VE TÜRKİYE'YE YÖNELİK  MESAJLARI

''Belkide şunu burada vurgulamakta yarar var:"dış baskı",HÖH'den ayrılanların uzlaşması ve birleşmesi için çabalara dönüşmüştür.Bizler hep iyi huylu ve aynı zamanda ilkeli davrandık.Aslında hiç kimseyle tartışmadığımız bir gerçektir.Kim gerçek manada pişmanlık duyursa,buyursun gelsin.


Ama partinin bu gibi durumları düzenleyen bir tüzüğü var.Benzer bölünmeler ve birleştirme süreçlerinin ortadan kaldırılması seçmenlerimiz için sağlıklı değildir.Tüm bunlara rağmen iyi niyet sahibiyiz,hatta mütevazı olanaklarımız çerçevesinde 
Türkiye Cumhuriyeti ile iyi komşuluk ilişkileri kurmakla ve Avrupa Birliği ile diyaloğunda yardım etmekle yükümlüyüz.''

KOALİSYON HÜKÜMETİNE YÖNELİK MESAJLARI
Fotoğraf:24chasa.bg

''Borisov Hükümetinin en büyük sorunu koalisyon politikası ve özellikle reddedilen milliyetçilerin kabinede yer almasıdır.Bu bile en büyük günah sayılmaz,çünkü Vatansever Birliğin Avrupa politikaları bağlamında ulusal çıkarlara yönelik toplumsal sorumluluğu sağladığını göstermek ve kanıtlamak  için iyi şansları vardı.
Ancak böyle önemli bir  hedefin nefret ve saldırganlık dili ile sağlıyor,bu dil bölünmelere yol açmaktadır ''.


Ahmet Doğan'ın tüm konuşma metnini HÖH'ün resmi sitesinden okuyabilirsiniz.(Bulgarca)Şu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Amet Doğan'ın 21.12.2017 tarihli konuşması

HABERBG.NET



                       BULGARİSTAN'DA 2017 YILI NASIL GEÇTİ?
Video:haberbg.net

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓