REKLAM

Erdoğan'ın da katıldığı Dünya Göçmenler Günü programında Naim Süleymanoğlu unutulmadı

             
Fotoğraflar:Kemal Öztürk,haberbg.net

18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla dün Ankara'da program düzenlendi


Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ATO Congresium'da ,Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında konuştu.


Video:Kemal Öztürk,haberbg.net

Programda ünlü göçmenleri gösteren sunumda merhum Naim Süleymanoğlu da vardı.Naim Süleymanoğlu gösterilirken bolca akış tutuldu.Futbolcular Eto'o, Quaresma ve Muslera da programa katılan sporcular arasında yer aldı.



"Modern köleliktir"




''Köle demek,illa boynuna zincir vurulan insan demek değildir.Böylesine cüzi ücretler karşısında insanlar süresiz ve sınırsız şekilde çalışmak zorunda bırakılıyorsa,bunun adı modern köleliktir''.
   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18.12.2017. tarihli konuşması


  Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Petrol paralarının, yüksek teknoloji gelirlerinin, lüks harcamaların sadece bir aylık bedeliyle, tamamının hayatı kurtarılabilecek bu kişilerin bin liraya süresiz, şartsız, köle gibi çalıştırılmasının utancı tüm insanlığı bedbaht etmeye yeter. Türkiye olarak biz, Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçarak ülkemize gelen 3,5 milyona yakın kardeşimize herhangi bir hesapla değil, sadece Allah için kucak açtık.

 Avrupa'nın tamamındaki Suriyeli sığınmacı sayısı ise yaklaşık yarısı Almanya'da olmak üzere toplam 987 bindir. Almanya kendi sınırları içerisindeki sığınmacılar için '2016 yılında 16 milyar avro harcadığını' beyan ediyor. Biz de ülkemizdeki sığınmacılar için kamu kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyelerimizle, vatandaşlarımızın kendi inisiyatifleriyle 7 yılda toplam 30 milyar dolarlık bir harcama yaptık" dedi.

"Batı aynı hataları tekrarlamaktan geri durmuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye olarak bizim göçmenler konusunda başımız ne kadar dikse kendilerini gelişmiş ülkeler olarak, modern olarak, çağdaş olarak tanımlayan ülkelerin başı da o kadar eğiktir. Esasen Batı, bir insanın ölümünü trajedi, bir milyon insanın ölümünü ise istatistik olarak gören bir anlayışa sahiptir. 

Dolayısıyla onlar için Suriye’de 7 yılda 1 milyon insanın terör örgütlerinin ve kendi halkına terör uygulayan bir rejimin saldırılarında ölmüş olması hiçbir anlam ifade etmiyor. Hatta tam tersine İkinci Dünya Savaşı 60 milyonun üzerinde insanın ölümüyle sonuçlanmış olmasına rağmen Batı aynı hataları tekrarlamaktan geri durmuyor. 

Göçmenlere yönelik saldırıların öfkenin ayrımcılığın artması bunun içindir. Avrupa ülkelerinde yönetimde söz sahibi olmaya başlayan ırkçı partiler bu coğrafyanın gelecekteki felaketinin habercileridir. Sınırlarını tel örgülerle kapatıp, geçmeye çalışan herkesi ölümle tehdit eden bir medeniyetin geleceği olamaz."


Video:Kemal Öztürk,haberbg.net

HABERBG.NET

HABER:Kemal ÖZTÜRK,Ankara
Kaynak:HABERBG.NET,AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓