REKLAM

Kırmızı bültenle aranan Bulgar çete lideri İstanbul'da yakalandı

🔺 Türk polisleri Bulgar çete liderini yakaladı

Hakkında İnterpol kırmızı bülten çıkartılan Bulgar çete lideri Dimitır Jelyazkov,Bulgar ve Türk polislerin ortak çalışmasıyla dün gece İstanbul'da  kaldığı otelde yakalandı.

Haraç,kundakçılık,uyuşturucu ticareti,tehdit ve haraç toplama suçları işleyen çete lideri faaliyetlerini Slınçev Bryag beldesinde yürüttüğü  ifade edildi. Bulgar makamları iade edilmek üzere gerekli belgeleri Türkiye'ye gönderecek. Ancak bundan önce, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki ilgili prosedürler yerine getirilerek Bulgaristan'a iade edilecek.

''Mityo Oçite'' olarak da anılan çete lideri Perşembe günü Yunistan üzerinden İstanbul'a gittiği ve İnterpol kararı neticesinde kaldığı otelde gece 03.00'de baskında yakalandı.

BAŞBAKAN BORİSOV:SÜLEYMAN SOYLU'YA OPERASYON HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ


🔺 Borisov iade işlemleri başlatıldığını duyurdu.


Başbakan Boyko Borisov gazetecilere yaptığı açıklamasında Türk yetkililerin Bulgar makamlarına derhal bildirdiklerini ve bizzat İçişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun operasyon hakkında bilgilendirdiğini söyledi. Borisov idade işlemleri başlatıldığını duyurdu.


Borisov,''Bakan Radev,Başsavcı Tsatsarov ve ben elimden geldiğince Türk meslektaşlarımızla görüştük.Onların İçişleri Bakanıyla görüştük ve 1 saat sonra İstanbul'da yakalandı'' dedi.



BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DE AYNI ÖRGÜTTEN ARANIYOR

Burgaz ve bölgedeki büyük çaplı operasyonda organize suçlulara katılan 20'den fazla kişi tutuklandı.Aranan çete üyelerinden biri de Neseber Belediyesi'nde meclis üyesi Peyko Yankov.Yankov da Bulgar makamları tarafından aranıyor,yurt dışına kaçtığı ifade ediliyor.

DİMİTIR JELYAZKOV'UN SİCİLİ KABARIK



Dimitır Jelyazkov bir diğer değişle Mityo Oçite 2001 yılında kendisine yapılan bombalı saldırı sonucu eşi öldürüldü.Aracına bomba konulan Jelyazkov yerine eşi binince hayatını kaybetti.2008 yılında organize suç örgütü yönetmek ve uyuşturucu satışından 4 yıl mahkum edildi.

2016 yılında yaz aylarında Slınçev Bryag beldesinde kendisine yapılan silahlı saldırıda mucizevi bir şekilde hayatta kaldı.Bulgaristan Başsavcılığı,suç örgütünü iki yıldan beri yakın takibe aldığını açıkladı.



BULGAR GÜVENLİK GÜÇLERİ SELANİK'TEN İSTANBUL'A KADAR TAKİP ETMİŞ


🔺 Burgas'daki eş zamanlı operasyon


Yetkililer, Dimitır Jelyazkov'un ülkeyi terk edeceğinden haberdar olduklarını dolayısıyla Selanik'ten İstanbul'a kadar takip ettikleri öğrenildi.Grubun tüm yapısını kırmak için ona karşı harekete geçmemeye karar verildi.

HABERBG.NET
BENZER HABER:


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓