REKLAM

Başbakan Borisov Kırcaali'de Teklas'ın dördüncü üretim tesisin açılışına katıldı

🔺20 bin metrekarelik dördüncü tesisle birlikte  Bilim Araştırma Merkezi de kuruldu.FOTOĞRAF:Cevat Nicat
Otomobiller için kauçuk ürünler üreten Türk TEKLAS Holding’e bağlı Teklas Bulgaria Şirketi, Kırcaali’de dördüncü üretim tesisi resmi törenle bugün açıldı.

Açılışa Başbakan Boyko Borisov,Yardımcısı Tomislav Donçev,Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov,şirketin ortağı Raul Danon,T.C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz katıldı. 

Şirketin diğer üç fabrikasının da bulunduğu  yerde, 20 bin metrekarelik alanda dördüncü tesisle birlikte üretilen malzeme ve ürünlerin test edilmesi üzere Bilim Araştırma Merkezi de kuruldu.

Başbakan Boyko Borisov yaptığı açıklamada şirkette çalışanların ortalama 1000-1500 leva maaş aldıklarını dolayısıyla memnun olmaları gerektiğini söyleyen Borisov,
''Üretilenlerin yüzde yüzü ithal ediliyor.Bu tür yatırımların Bulgarlar ile Müslümanlar arasında köprü vazifesi görüyor'' dedi.

Yeni üretim tesisinde 300 dolayında işçi çalışacak.Şu anda 2550 personeli mevcut.

BÜYÜKELÇİ ULUSOY:Türk yatırımları için anadili öğrenimi lazım

T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy açılış konuşmasında yaptığı açıklamada Türk yatırımların daha fazla artması için anadili (Türkçe) eğitimi olması gerektiğini söyledi.  
''Bu konuda, başta soydaşlarımız olmak üzere Bulgaristan vatandaşlarının Türkçeyi layıkıyla öğrenmeleri konusunda Bulgar makamlarının çalışmalarının devamını diliyor ve bu konuda işbirliğine de hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum'' dedi.
Büyükelçinin konuşması nedeniyle Başbakan Borisov'dan tepki geldi.Borisov,
''Böyle bir bayramda,Büyükelçinin ilk başta bunun hakkında konuşması onun işi değildir'' diye konuştu.
🎥  Açılış konuşması 


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓