REKLAM

Papa Franciscus'dan Bulgaristan'a iki günlük tarihi ziyaret












Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus Bulgaristan'a iki günlük tarihi ziyaret başladı.


Başbakan Boyko Borisov Papa'yı saat 10.00'da havalimanında karşıladı.Yaklaşık 20 dakika havalimanı VIP salonunda basına kapalı görüşme gerçekleştirip karşılıklı hediye takdim edildi.Başbakan Boyko Borisov Papa'ya  Kiril ve Metodiy kardeşlerin portresini ve Bulgar yoğurdu ile gülü hediye etti.

Bu arada Papa,küçüklüğündeki anısını Borisov'a anlattı.Küçüklüğünde babaannesinin kendisine  meşhur Bulgar  yoğurdundan  bahsettiğini dile getirdi.Papa daha sonra Cumhurbaşkanlığı meydanı önünde saat 10.45'de resmi tören düzenlendi.


🔺 Cumhurbaşkanlığı meydanı önünde tören düzenlendi.

Ardından Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile ruhani lider ayrı görüştü.Görüşmenin ardından meydanda bekleyen siyasiler,kanaat önderleri ve diplomatik elçiler ile davetlilere  Rumen Radev ve Papa ilk konuşmasını yaptı. Selamlama törenine Başmüftü Mustafa Hacı da katıldı.

BAŞMÜFTÜ YARDIMCISI PAPANIN HAFTALIK DUASINA KATILDI

Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği Neofit  ile görüşmesinin ardından Aleksandır Nevski katedralini ziyaret etti.Aleksandır Nevski meydanında toplanan kalabalık önünde haftalık duasını yaptı.Bu haftalık duası yurt dışında birçok devlette canlı yayınlandı.


                      🔺 Haftalık duasına ayrıca Başmüftü Yardımcısı Birali Birali de katıldı

Haftalık duasına ayrıca Başmüftü Yardımcısı Birali Birali de katıldı.

''BULGARİSTAN,DOĞU İLE BATI ARASINDA KÖPRÜ ROLÜ OYNUYOR''

Papa Franciscus,Bulgaristan'ın Doğu ve Batı arasında köprü rölü oynadığını ve farklı kültürler, etnik gruplar, medeniyetler ve dinler arasındaki buluşmayı her zaman desteklediğini dile getirdi. 

Konuşmasının sonunda Papa, Büyük Tuna Nehri ve Karadeniz kıyılarıyla çevrili olup birçok neslin mütevazı emeğiyle bereketli bir ülke haline gelen, kültür ve ticari ilişkilere açık olan ve AB'ye entegre olmasıyla birlikte Rusya ve Türkiye ile güçlü bağları olan Bulgaristan’a,  çocuklarına umudun geleceğini sunabilmesini diledi.

MÜLTECİ MERKEZİNİ ZİYARET EDECEK


Papanın yarınki programı Sofya'nın Vrajdebna semtindeki mülteci merkezi ziyaretiyle başlayacak. Ardından yoğun güvenlik önlemi alındığı ve Katolik toplumunun en yoğun yaşadığı Rakovski kasabasına gidecek. 



HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓