REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev,Karadayı'ya ''Sizin anavatanınız neresi'' diye sorunca bakın nasıl cevap aldı?


 Cumhurbaşkanı Rumen Radev başkanlığında HÖH temsilcileriyle hükümetin kurulmasına ilişkin ikinci istişareler, karşılıklı polemiklerde bulunularak gerçekleşti.

Polemiğe neden konular ise Pazartesi günü HÖH'ün Milli Güvenlik  Kurulu toplantısında bildirge imzalanmadan toplantıyı terk etmesi  ve geçici hükümetin Ekonomi Bakanı Kiril Petkov'un çifte vatandaşlığı bulunması.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) lideri Mustafa Karadayı,Cumhurbaşkanı Radev'e  Milli Güvenlik  Kurulu toplantısını terk etme nedenini ,gündem maddelerinde  bütçenin güncellenmesi olmadığını izah etti. Radev ise milli güvenlik konusunun bütçeyle ilgisi olduğunu belirtti.


Mustafa Karadayı, Bakan Kiril Petkov'un vatandaşlıktan çıkmak için (Kanada vatandaşlığıbaşvuruda bulunduğuna dair kamuoyuna  yaptığı açıklamalara dayanarak bir sorusu olduğunu hatırlattı.  Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Radev şöyle konuştu. 

''Bu konuyu açmanızı pek uygun bulmuyorum. Çünkü Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşı olmak sadece pasaport sahibi olmak değil, Bulgaristan'ı tüm kalbinizle taşımak demektir. Ve bu skandal patlak verdiğinde hemen Kiril Petkov'la görüştüm ve ona memleketinin neresi olduğunu sordum ve kesinlikle net bir cevap aldım'' dedi.

Cumhurbaşkanı daha sonra sözünü şöyle sürdürdü :

'' Sayın Karadayı, anavatanınız neresi olduğunu söyler misiniz?''


'' Evet Sayın Cumhurbaşkanı, benim vatanım Bulgaristan. Sahip olduğum 51 yıl boyunca bunun mutlak kanıtıdırdiye cevap verdi Mustafa Karadayı.

HÖH Genel Başkanı Karadayı devamında şöyle konuştu:

'' Tarihsel gerçeklere dayanarak daha eski anavatanımıza bakacak olursak, aslında belki de ortak bir büyük anavatanımız olduğu ortaya çıkıyor'' dedi.






Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓