REKLAM

Varna’da Rusya Başkonsolosluğu önünde Ukrayna işgali protesto edildi

Ukrayna işgali protesto , Varna'da Rusya Başkonsolosluğu önünde protesto,Rusya-Ukrayna işgali, savaş karşıtı protesto,

Varna’da Rusya Başkonsolosluğu  binası önünde başta Ukraynalı olmak üzere Rus ve Bulgarlardan oluşan 100 kişi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalini protesto ettiler. 


Protestocular, Ukrayna bayrakları ve pankartlar taşıyarak, Ukrayna milli marşını söylediler, savaşın en büyük kötülük olduğunu ve bu durum Rusya için bir rezalet olduğunu  hep bir ağızdan söylediler.


Savaş karşıtı olduğunu beyan eden Mihail Vasilev, Rusya vatandaşı olmaktan utandığını belirterek,

 ''Vladimir Putin iki kardeş halkı birbirine düşürdü, bu çok utanç verici. Bu değersiz, bu yaşlı adam çok tehlikeli ve durdurulması gerekiyor" diye konuştu.


Harkov'dan olduğunu dile getiren Sofiya Macarova

"Bugün Harkov'daki ailem patlama sesiyle uyandı.Kız kardeşim ,küçük oğlunu alıp köye gitti çünkü orası daha güvenli .En azından kız kardeşim Bulgaristan'a gelebilmesi için memleketimde  yolların açılmasını umuyorum'' dedi.


6 yıldır Şumen'de yaşayan Ana Petrova, akrabalarının Donetsk bölgesinde olduğunu, ancak onlardan haber almayı başardığını ve iyi olduklarını söyledi. Petrova, kimsenin anavatanını terk etmek istemediğini, orada kalmaya ve işgalcilere karşı direnmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Aleksandır Sevçenko'ya göre ne yazık ki, kriz daha da tırmanacak .Ona göre, olup bitenlerin asıl suçlusu Rusya Devlet Başkanı ve Ukrayna'dan "ellerini çekmesi" gerektiğini belirtiyor. 

Aleksandır Gaforzanov Rusya'nın Çelyabinsk doğumlu,8 yıldır Bulgaristan'da yaşıyor. 
"Bugün, sözde 'düşmanlarla' protesto etmek için buradayım çünkü savaşı desteklemiyorum. Rusya'da akrabalarım, Ukrayna'da ise arkadaşlarım var. İki ülke birbirine çok yakın, ancak şimdi sınırın her iki tarafında da herhangi bir sebep göstermeyen deliler var. Bu politikacıların hatası, ancak maalesef sıradan insanlar acı çekecek" diye konuştu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓