REKLAM

Yekta Apturahman İngilizce yaratıcı yazın yarışmasında birinci oldu

Yekta Apturahman, ingilizce yarışma, yaratıcı yazın yarışması, birinci oldu, 10. sınıf öğrencisi
Kırcaali Paisiy Hilendarski Lisesi 10.sınıf öğrencisi Yekta Apturahman 



Kırcaalili onuncu sınıf öğrencisi Yekta Apturahman, Ulusal İngilizce Yaratıcı Yazın Yarışması'nda yazdığı dram türünde tarihi eserle jüriyi etkilemeyi başardı ve birinci oldu.


 Konu başlığı "He had waited 20 years to return it"- Geri vermek için 20 yıl bekledi. BTA'ya açıklamada bulunan Yekta Apturahman, üç konu arasında seçim yaptığını söyledi.  Yazmış olduğu eseri tarihi dram türünde, okuyucuyu geçmişe götürüyor ve Nazileri ve Polonyalı bir aileyi, insanlarda iyiyi ve kötüyü ve kaderin ironisini anlatıyor.


''Geçen yıl yarışmayı kazanan adayların eserlerini inceledim ve onlardan farklı olarak daha çok  gerçek yaşanmış öykülerin, kavgalar, ıstırap ve barış gibi yaşam olayları ve aşırı ruh halleriyle yetinmeye karar verdim'' diye konuştu

 

138 OKULDAN 3 BİN ÖĞRENCİYİ GERİDE BIRAKTI


Metninde ansiklopedik tarih bilgisi içerdiğini söyleyen Yekta, geriye bakmanın bir açıklaması var, çünkü  tarih  en sevdiği ders. Ve yirminci yüzyılın tarihi ve daha spesifik olarak  savaş tarihi merak ettiği konulardan birkaçı.


ABD Büyükelçiliği ve Bulgaristan'daki Amerikan Üniversitesi ile  ''Eğitim ve Kalkınma Yuvası-CORPlus'' derneği ortaklaşa düzenledikleri  yarışmaya 138 okuldan 3 binden  fazla genç katıldı.

Kırcaali Paisiy Hilendarski Lisesiinde 10. sınıf  öğrencisi Yekta'nın hayali ve tutkusu  prestijli bir Amerikan üniversitesinde  geleceğin mesleği yazılım teknolojisi alanında okumak .

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓