REKLAM

''Bulgaristan, Putin ile Zelenski arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapabilir''

FOTOĞRAF: haberbg.net

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Romanya sınırına açılan ''Dunav most'' Sınır Kapısı'nda Bulgar Kızılhaç Örgütü'nün Ukraynalı mültecilere yönelik özel yardım ve danışma noktalarını ziyaret etti. 


Burada gazetecilere gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Radev, Ukrayna'da kalıcı ateşkese varılması için tek çözüm iki ülke devlet başkanlarının bir araya gelerek müzakereler yürütmesi gerektiğini vurgulayan Radev,


''Bulgaristan, Putin ile Zelenski arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapabilir. Ancak bunun Avrupa Birliği ile koordinasyon içinde  yapılması gerekiyor. Biz AB üyesiyiz ve bu noktada ortak bir Avrupa çözümü ve yaklaşımı aramalıyız'' dedi.


''Barış saldırganlıkla kazanılmaz. Bu vahşetin iki ülke arasında uzun vadeli sonuçları olacak'' diye konuştu.

 

 

Rusya'nın 'dost olmayan ülkeler' listesine Bulgaristan'ı da dahil etmesine ''başarısız'' bir adım olarak tanımladı.


''KRİZİ FIRSATA ÇEVİRME'' AÇIKLAMASI


''Umarım bu kriz, 47. Millet Meclisi'ne uzun zamandır beklediğimiz bir şeyi tetikleme fırsatı verir. Ülkemize gelen bu insanların çoğu Bulgar kökenlidir. Tarihi diasporamızdan insanlara hızlı bir şekilde kimlik belgelerinin verebilme sorununun bir an önce çözülmesini bekliyorum'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanına göre Ukrayna'dan gelen Bulgar Soydaşların çalışma, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanmaları gerekiyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓