REKLAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Petkov ile görüştü (VİDEO)


Antalya Diplomasi Forumu nedeniyle Türkiye'de bulunan Başbakan Kiril Petkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.


Türkiye tarafında görüşmeye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldı.

Görüşme, Erdoğan'ın  Antalya'da konakladığı otelde basına kapalı gerçekleştirildi.

Bulgaristan tarafından Hükümet Sözcüsü Lena Borislavova , Dış Politikadan sorumlu Danışmanı Vesela Çerneva ve Büyükelçi  Angel Çolakov katıldı.

İki lider, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin yanı sıra enerji sektöründe ekonomi, altyapı ve savunma alanında daha aktif işbirliği arzusunu görüştüler.

Plovdiv ile İstanbul arasında da dahil olmak üzere ulaşım bağlantılarını iyileştirme ve karayolu bağlantılarını inşa etme ve iyileştirme fırsatlarını ele alındı.

Başbakanlık Basın Merkezi'ne göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan başbakanını hükümetin yolsuzlukla mücadele ve yargı reformu konusundaki kararlılığından dolayı kutladı. İkili, bu politikaların daha fazla yatırımcı çekeceği konusunda hemfikir oldukları bildirildi.

Öte yandan Başbakan Petkov, Erdoğan'ı Ukrayna ile Rusya arasındaki diplomatik görüşmelere gösterdiği çabadan dolayı tebrik etti.





Video


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓