REKLAM

Alcomet şirketi üretim tesislerine ileri teknolojilere yatırım yapıyor


Şumen (Şumnu) şehrinde alüminyum sanayi sektöründe faaliyet gösteren en büyük Türk yatırımcılarından olan Alcomet Ad şirketi üretim tesislerine yenilikçi ve ileri teknolojilere yatırım yaparak, şirket bünyesine alüminyum rulo sac boy kesme makinası ile ruloların enine kesme makinalarını kattı. 


Toplam 5,4 milyon avroya teknolojik yatırım yapılarak üretimde kapasiteyi artırmayı hedefliyor.


Bugün üretim tesislerini ziyaret eden İnovasyon ve Kalkınma Bakanı Daniel Lorer yeni makinaların butonlarına basarak test etti.


Şirket daha önce de  30 milyon Avro değerindeki en büyük yatırımlarından biri olan ve işletmeye alınan soğuk haddehane SMS. Haddehanede yeni makinelerin devreye sokulmasından haddeleme ürünlerinin kapasitesinin yüzde 25 artması bekleniyor. Şirket yöneticileri, yılda 75 bin - 80 bin ton ürün üretebileceğini söylüyor.


Dökümhane bölümüne de yeni yatırımların gerçekleştirilme sürecinde. Bunlar arasında profillerin üretimi ve işlenmesi için kullanılan devirmeli eritme fırını ve boşluklar için ikinci bir homojenizasyon fırını bulunmaktadır. Bu iki yatırımın toplam maliyeti 2,3 milyon avro. Şu anda şirket, boşluk üretimi için yıllık 25 bin ton kapasiteye sahiptir. Yeni fırınların devreye girmesiyle üretim kapasitesi iki katına çıkacak. 


Alcomet'in Denetleme Kurulu Başkanı ve Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnce,

''Sürekli olarak üretimi geliştirmeye, daha yenilikçi ürünler üretmeye çalışıyoruz. Yılın ilk dört ayında yüzde 95'i ihracata yönelik olmak üzere 350 milyon Euro'ya ürün sattık. Bulgaristan'ın ihracat payının yüzde birini  biz yapmışız'' dedi.



Alcomet AD şirketi şu anda 1232 çalışana sahip olup, tüm yeni ekipmanların devreye alınmasından sonra yaklaşık 35 yeni istihdam yaratılması bekleniliyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓