REKLAM

Bulgaristan ve Suudi Arabistan arasında askeri-teknik işbirliği anlaşması

askeri-teknik işbirliği, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan ,
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan Bulgaristan'da

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan Bulgaristan'a yaptığı ziyaret kapsamında Bulgar mevkidaşı Teodora Gençovska ile bir araya geldi.


Basın Toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Teodora Gençovska, Suudi Arabistan ile ekonomi, enerji ve güvenlik alanlarında işbirliğine vardıklarını açıkladı.


Suudi Bakan Faysal bin Farhan, güçlendirilmesi gereken olumlu ikili ilişkileri görüştükleri için memnun olduğunu ifade ederek,

''Askeri alanda Bulgaristan'dan yardım istiyoruz. Bulgaristan'ın askeri alanda da birçok fırsatı olduğunu biliyoruz . Dolayısıyla bu sektörü geliştirmek için mücadele ediyor ve çaba harcıyoruz, bu nedenle bu alandaki işbirliğimizi derinleştirmemiz gerekiyor'' dedi.


Bakan Gençovska ise Suudi Arabistan ile savunma alanında işbirliği potansiyel olduğunu, özellikle de  askeri-teknik işbirliğinin yanı sıra yüksek teknoloji ve ortak tatbikatlara yönelik olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan, 1-4 Haziran tarihleri arasında Plovdiv'de yapılacak Hemus 2022 Savunma Sanayi Fuarı'na Suudi Arabistan'ı davet ettiklerini açıkladı. 


Nükleer de dahil olmak üzere enerji alanındaki temaslarını derinleştirmek istediklerini vurgulayan Gençovska, Bulgaristan'ın radyoaktif atık yönetimi alanında hizmet verme ve uzman sağlama kapasitesine sahip olduğunu söyledi. ''Ülkemiz, enerji uzmanlarının eğitimi için iyi geleneklere ve programlara sahiptir'' diye sözlerine ekledi.


Bakan Gençovska, "Ülkemizin doğal gaz ve petrolü çeşitlendirme çabalarıyla ilgili olarak Suudi mevkidaşımla Ukrayna'daki savaşın sonuçlarının üstesinden gelmek için işbirliğini gözden geçirdikdiye konuştu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓