REKLAM

Makaza Sınır Kapısı'ndan günde 4 bin 700 araç çıkış yapıyor

Makaza sınırı, trafik yoğunluğu, Bulgaristan-Yunanistan sınırı, sınırda araç kuyruğu,
 "Makaza - Nympheia" sınır kapısında trafik yoğunluğu Fotoğraf: BTA

Yunanistan'a açılan Makaza Sınır Kapısında geçen yıla oranla geçiş yoğunluğu yaşanıyor.


BTA'nın emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Temmuz ayında "Makaza - Nympheia" sınır kapısındaki ortalama geçiş yükü günde 4 bin 700 arabayı aştı. Sadece 1-17 Temmuz tarihleri arasında her iki yönde 80 bin 300 araba geçiş yaptı.


Salgın önlemlerinin geçerli olduğu geçen yılın Temmuz ayı boyunca çift yönlü geçiş yapan araç sayısının yaklaşık 63 bin olduğu, ülkeye giren ve çıkan araç sayısının ise Temmuz ayı boyunca eşit olduğu belirtildi.


Sınır ilçesi Kirkovo tüccarlarına göre, sınır kapısından geçenlerin bir kısmı, kur farkından dolayı Bulgaristan'da alışveriş yapmak ve yakıt doldurmak için gelen Yunanistan vatandaşları oldukları belirtiyorlar. Birçok Romen plakalı araçlar sınırdan geçiyor. Çevre yolunun olmaması nedeniyle, tüm araçlar Kırcaali merkezden geçiyor ve böylece olağan trafiği daha da zorlaştırıyor.


Yaz aylarında önemli ölçüde artan trafik sorunu nedeniyle, bir inisiyatif komitesi öncülüğünde 4 bin 320 Kırcaali sakini, çevre yolunun inşası için Haziran ayı başında valiliğe dilekçe sunmuştu. 


Çevre yolu konusu yine Haziran başında  Vali Daniel Delçev'in  halkla buluşması sırasında da gündeme gelmişti.


"Yol Altyapısı" Ajansı'nın, Kırcaali - Makaza güzergahında Semerciler (Sedlari) köyü kırsalında nüfus sayımı noktasından bir trafik kamerasından aldığı verilere göre, Mayıs ayında Yunanistan istikametine 2 bin 600, Kırcaali istikametinde ise 2 bin 514 araç geçiş yaptı.


Havaların ısınmasıyla birlikte trafiğin arttığı gözlemlenirken, Haziran ayında ortalama olarak "Makaza - Nympheia" sınır kapısı istikametine 3 bin 242, Kırcaali istikametine ise 2 bin 876 motorlu araç geçiş yaptı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓