REKLAM

Minik Melisa'nın yutmasıyla yemek borusunda takılı kalan madeni parayı doktorlar çıkardı

yemek borusu, madeni para yutma, film çekimi,Burgaz Hastanesi, öksürük,hızlı ateş,

Burgaz Hastanesinin  "Kulak, Burun ve Boğaz" bölümünde görevli doktorlar, 2 yaşındaki minik Melisa'nın yutmasıyla boğazı ile yemek borusu arasına takılı kalan madeni parayı başarıyla çıkardı.


Burgaz iline bağlı Karnobat (Karinabad) şehrinde yaşayan aile, yemek yiyip su içen, hatta öksürmeyen ve oynayan çocuktan böylesine tehlikeli bir yerde yabancı bir cisim olduğunu düşündürecek  hiçbir izlenime rastlamadı. Ta ki, başka hiçbir belirti göstermeden birkaç kez çok yüksek ateşi çıkana ve doktorlar sebebini aramaya başlayana kadar.


2 yaşındaki Melisanın madeni paralarla oynamayı çok sevdiğinden onu sakinleştirmek için , ailesi sık sık ayıklayıp dizmesi için, önüne bir avuç bozuk para döküyor. 5 Haziran'da yine önüne bir avuç madeni para atıldı. Aniden çocuk öksürmeye ve  nefes alamamaya başlar ve anne görmemesine rağmen bozuk para yuttuğundan endişelenir.


''Sonra çocuk sakinleşti, artık öksürmüyordu ama yine de hemen hastaneye gittik. Karnının filmini çektiler ama hiçbir şey görünmüyordu. Boğaz muayenesinde de yabancı cisim görülmedi" diye anlatıyor baba Ahmed Çolev

Bu nedenle ya doğal olarak dışkı yoluyla çıktığına ya da hiç yutulmadığına karar verirler. Ebeveynler sakinleşir ve birkaç hafta boyunca her şey yolunda olup Melisa kreşe gittiğini, rahatlıkla  yiyip içtiğini ve neşeli olduğunu söylüyorlar.


MADENİ PARA İKİNCİ ÇEKİLEN FİLMDE GÖRÜLDÜ


On gün öncesinde yine yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran aile, bu kez akciğer fotoğrafı çekiminde bozuk paranın boğazın sonunda yani yemek borusunun girişinde görüldü. Anne daha sonra bir buçuk ay öncesinde yuttuğu kuruşun farkına vardı. Madeni para, Burgaz Devlet Hastanesi doktorları Doç. Dr. Daniel Petkov ve Dr. İvaylo İliyev tarafından başarıyla çıkarıldı.


'' BU KADAR UZUN SÜRE YEMEK YİYEBİLMESİ ŞAŞIRTICI''


Doktorlar durumla ilgili şunları paylaştılar,

''Annenin parayı boğazından çıkarmaya çalıştığında, içeri ittiğini varsayıyoruz. Çocuğun ona rağmen bu kadar uzun süre yemek yiyebilmesi şaşırtıcı. Yabancı cisim, yemek borusunun kronik iltihaplanmasına neden olmuş, dolayısıyla bu denli yüksek ateş olmuş. Bu gibi durumlarda, yüksek perforasyon riski ve ölüme bile yol açabilecek ciddi komplikasyonlar vardır''.


Doktorlar, genellikle bozuk para, pil ya da diğer nesneler boğazına ve solunum yollarına sıkışmış halde birçok vakalara tanık olduklarını, ancak bu kadar uzun süre (bir buçuk ay) orada olan bir yabancı cisimle ilk kez karşılaştıklarını vurguluyorlar.


Doktorlar ebeveynlere dikkatli olmalarını ve çocukların yutulabilecek küçük nesnelerle oynamalarına izin vermemelerini ve onlara fındık, şeker ve yaşa uygun olmayan diğer yiyecekleri vermemelerini tavsiyesinde bulunuyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓