REKLAM

Radev: Hükümetin bıraktığı en kötü miras enerji krizi oldu

hükümet kurma, enerji krizi, Bulgaristan kriz, Rumen Radev geçici hükümet,
Sosyalist partisi hükümet kurma yetkisini iade etti  📷 BTA


Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) hükümet kurma yetkisini Cumhurbaşkanına iade etti


BSP Parlamento Grubu Başkanı Georgi Svilenski yetkiyi iade ettiği sırada ''Parlamentoda çoğunluğu sağlayamadık, İTN partisi yine koalisyondan çekildi. Parlamentoya sunduğumuz 6 aylık yönetim paketi kabul edilmedi'' dedi.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, istifa eden hükümetin, kendisi tarafından atayacağı geçici hükümete ''en  kötü mirası bıraktı'' diyerek,

''Ekonominin ve sosyal sistemlerin çöküşüne dönüşebilecek enerji krizi, bu hükümetin bıraktığı en kötü mirasıdır'' diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Radev, kararnameyle hükümeti feshetmesi ve erken seçim tarihini ilan etmesi bekleniliyor. Ardından geçici hükümeti atayacak.


MİLLETVEKİLLERİNE İKİ GÜN SÜRE VERDİ



 Anayasa Mahkemesi tarafından, anayasaya aykırı olarak göreve getirildiği gerekçesiyle doğalgaz, su ve diğer yakıt fiyatlarını denetleyen devlet kurumu olan Enerji ve Su Düzenleme Komisyonu (KEVR) Başkansız kalmıştı. Devlet Başkanı, parlamentoyu feshedinceye kadar milletvekillerin yeni KEVR başkanını iki gün içinde seçmesini istedi. Aksi takdirde kış mevsiminde zorlu günler beklendiğini söyledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓