REKLAM

Sofya'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Sofya'da 15 Temmuz şehitleri anıldı, 15 Temmuz şehitleri, anma töreni, milli birlik ve demokrasi günü, Sofya Büyükelçiliği, Aylin Sekizkök,

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliğinde yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında 15 Temmuz şehitleri anıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende şehitlerin anısına dua okundu.


Büyükelçilik konutunun bahçesinde Anadolu Ajansının 6 yıl önce darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.


Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün Bulgaristan'daki yapılanmasını çok yakından takip ettiklerini belirterek, 

"Diğer bölge ülkelerine nazaran FETÖ'nün Bulgaristan'a çok yoğun şekilde başından beri aslında sirayet edememiş olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla 15 Temmuz'dan hemen sonra atılan bazı adımlarla FETÖ'nün buradaki ana yapılanması ve FETÖ'nün Bulgaristan'daki elebaşıları zaten artık ülke dışına çıkartıldılar, bazıları Türkiye'ye sınır dışı edildiler. Dolayısıyla şu anda çok fazla görünür değiller" dedi.


FETÖ'nün hem Sofya'da hem de Filibe'de hala faal olan iki sözde okulu işletiyor olmasına değinen Sekizkök, bu terör örgütünün ayrıca ülkedeki medya yapılanmasının devam ettiğini, internet üzerinden yayın yapan bir yayın organının olduğunu söyledi. Büyükelçi Sekizkök,

 "Biz Bulgaristan makamlarıyla sürekli olarak yaptığımız bütün temaslarda FETÖ'nün karanlık yüzüne ve aslında Bulgaristan ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğu gerçeğine dikkati çekerek "Hem bu okulları çok sıkı denetim altında tutmalarını ve mümkünse kapatmalarını veya Maarif Vakfına devretmelerini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.


Bulgaristan'da bu konuda maalesef henüz olumlu sonuç alamadıklarına işaret eden Sekizkök, büyükelçilik olarak bu önemli hususun takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.


Anma törenine diplomatlar, Bulgaristan ve Avrupa Parlamentosu milletvekilleri ile Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü temsilcileri de katıldı.


Kaynak: AA  


                    Kırcaali'de 15 Temmuz sergisi açıldı

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓