REKLAM

Birinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

birinci sınıf, sekizinci sınıf, eğitim yardımı, 300 leva, başvuru, Sosyal Kurumu,

Birinci ve sekizinci sınıfa kayıtlı çocukların aileleri, 15 Ekim'e kadar devlet tarafından bir kereye mahsus sağlanan 300 leva tutarındaki yardıma başvurabilir. Söz konusu yardımlar gelir kriteri olmaksızın verilecek.


Başvuru formları Sosyal Yardım Kurumu'nun internet sitesinden ve Kurumun tüm bölge müdürlüklerinde  erişebilirler. Devlet, geçen yıldan itibaren ilk defa sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik  de yardımı geçerli kıldı. Söz konusu yardımla ebeveynlerin  eğitim masraflarını karşılamayı amaçlıyor.


Ebeveynler 300 levalık yardımı alabilmeleri için 15 Ekim'e kadar başvuruda bulunmaları gerekecek.

 Aranan  şartlar arasında çocukların  1. veya 8. sınıfına kayıtlı olduğuna dair geçerli belgeyi sunmaları gerekecek. Söz konusu 300 levalık yardım iki seferde bölünerek yapılacak.



DEVAMSIZLIK OLURSA İADE EDİLECEK


Çalışma ve Sosyal Politika Bakan Yardımcısı Nadya Klisurska, 150 levalık  yardımın ilk ödeneği eğitim-öğretim yılının birinci döneminde hesaba yatacağını, geri kalan diğer 150 leva da ikinci döneminin başında ödeneceğini söyledi. Çocuğun okula devam etmemesi veya 5 devamsızlık halinde aileler aldıkları yardımları geri çevirmeleri gerekeceğini aktardı. Nadya Klisurska


''Geçen yıl birinci sınıf öğrencilerine verilen bir defalık yardımın geri alınması için verilen emir sayısı 636'dır. Sekizinci sınıf öğrencileri için iade emirlerinin sayısı önemli ölçüde daha yüksek olup yaklaşık 2,5 katı yani 1500'ün üzerindeydi. Bu da ebeveynlerin çocukları bu tutarı geri ödemeleri gerekeceği konusunda bilinçlendirmeleri gerektiğini gösteriyor. Kurallara uyulması ve okullarda sebepsiz yere devamsızlık almamaları gerekiyor'' dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓