REKLAM

Enerji Kriz Masası toplandı: Kış ayları için doğalgaz yok

Enerji Kriz Masası ilk toplantısını yaptı
Geçici Başbakan Gılıb Donev tarafından oluşturulan “Enerji Kriz Masası” Başbakanlık konutunda  toplandı.  


Enerji Kriz Masası’na başkanlık eden Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hristo Aleksiev, düzenlediği basın toplantısında ''Eylül ayı için gaz mevcut ancak, Ekim ayından sonrası için doğalgaz yok'' dedi.


''Enerjide birikmiş sorunlar çok'' diyen  Bakan Aleksiev, kriz masasının ancak 3 haftadır çalıştığını ve ilk önce gerekli bilgileri toplamaya odaklandığını söyledi.  Ardından, Yunanistan ile doğalgaz boru hattının tamamlanması ve işletmeye alınmasının yanı sıra Bulgargaz'ın finansal istikrarına odaklandıklarını açıkladı.


Eylül ayı ve Ekim ayının yarısı için önceki Kiril Petkov kabinesi ABD'den doğalgaz  tedarik edecek 2 tanker sağlamıştı. Bunun yanında da bir sonraki aylar için de 7 ek tanker için henüz anlaşmaya  varmadan hükümet düşmüştü.


TÜRK ENERJİ ŞİRKETLERİYLE ANLAŞMA YAPILACAK


Kış ayları için doğal gaz arzına ilişkin Türk enerji şirketleriyle sözleşmeler imzalanması bekleniliyor. Enerji Bakanı Rosen Hristov

"Önümüzdeki iki hafta içinde bu yönde başarıya ulaşacağımızı umuyorum. Türk şirketleri Bulgaristan'a borulu gaz tedarik etmekle ilgileniyor. Bu şirketlerle de müzakereler başlayacak" dedi.


'' Gaz ne pahasına olursa olsun bulunur ama fiyat farkından dolayı işletmeler kapanır. Odak noktası en uygun fiyata teslimat bulunmasıdır. Yunanistan ile doğalgaz boru hattından 1 Ekim'den itibaren faaliyete geçeceğine dair cumhurbaşkanına taahhütte bulunduk'' diye ekledi.


Enerji Bakanı ek gaz arzının güvence altına alınabilmesi için Azerbaycan ile görüşmeler başlatacaklarını söyledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓