REKLAM

İki ay içinde yeme-içme mekanlarında 150 kaçak işçi tespit edildi

kaçak işçi, müfettiş, iş sözleşmesi, yeme-içme mekanları, izin, ücret, maaş,

Genel İş Müfettişliği Ajansı'nın  iki ay içinde 1133 ayrı yeme-içme mekanında yaptığı kontroller neticesinde 150 kaçak işçi tespit etti.


Ajans tarafından görevlendirilen müfettişler, yeme-içme işletmelerine yönelik istihdam ile ilgili mevzuat gereği iş sözleşmeleri, ücretler, çalışma saatleri ve dinlenme günlerine ilişkin hükümleri yerine getirip getirmediklerini kontrol ediyor. Yapılan  denetimlerde 6 bin 333 iş kanunu ihlali tespit edildi. Bunlardan  810'u ücretlerle, 878'i çalışma saatleri, dinlenme ve tatil günleri ile ilgili.


Bu ihlaller, sektördeki işverenler ve işçiler tarafından vergi ve sigorta kaçakçılığı için de koşullar yarattığı öne sürüldü. 



EN RİSKLİ İŞLERDE DAHA ÇOK İHLAL SAPTANDI


Kurum tarafından yapılan açıklamada, denetim sonuçları, restoran sektörünün, konaklamainşaat ve tarım ile birlikte işgücü piyasasında düzensiz uygulamaların kullanımı açısından yüksek riskli sektörler arasında olduğu belirtildi. Yedi ay zarfında yapılan 15 bin 735 denetimde, yüksek riskli sektörler olarak tabir edilen inşaat ve tarım işlerinde kayıt dışı (kaçak) olarak  tespit edilenlerin sayısı 1714. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓