REKLAM

Kırcaali Belediyesi Baş mimarına rüşvet soruşturması



Kırcaali  Belediyesi baş mimarı Delin Zapartov'un ofisinde arama yapıldığı ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı olayı doğruladı.


Soruşturmanın nedeni, talep edilen bir rüşvet hakkında bilgi alınması üzerine  ön soruşturma başlatıldığı belirtildi.


Zapartov'un Şubat-Ağustos ayları arasında Zlatko Petkov ile işbirliği içinde Ardino'dan (Eğridere) Bayar Delimehmed'den Kırcaali'de bir konut inşaatının ruhsat verilmesi için 50.000 avro talep ettiği iddia ediliyor.


Kırcaali ilçe savcılığına olay hakkında bilgi verildi ve bunun sonucunda soruşturma davası açıldı. Suç faaliyetini belgelemek için özel istihbarat araçları da kullanıldığı ve dün şikayetçi Bayar Delimehmed de sorgulandığı açıklandı.


 Emniyet Makamları, Zapartov'un ofisinden soruşturmayla ilgili belgelere el konduğunu doğruladı. İşbirlikçi olduğu iddia edilen iş insanı Zlatko Petkov 24 saatliğine gözaltında alındı.


BELEDİYE SADECE YILIN İLK 3 AYINDA 322 KONUTA İZİN VERDİ


Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün resmi internet sayfasındaki bilgilere göre Kırcaali merkezde sadece yılın ilk üç ayında toplamda 322 konut inşaatına izin verildi. Konut inşaatlarına verilen izinle başkent Sofya, Filibe, Eski Zağra, Rusçuk, Plevne gibi büyükşehirleri solladı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓