REKLAM

Bulgaristan Bosna-Hersek'e asker gönderdi

30 Haziran 2023 yılına kadar Bosna-Hersek'de  görev yapacaklar 📷 Malin Reşovski, BTA
Bulgaristan, Bosna Hersek'teki European Union Force Althea (EUFOR/ALTEA) barış misyonuna katkı için 110 askerden oluşan birlik gönderdi.


Bosna'da görevlendirilen 110 asker için Plevne'de uğurlama töreni yapıldı.  Bulgar askerlerinin Bosna Hersek'e konuşlanmasıyla birlikte Avrupa Birliği Kuvvetleri'nin (EUFOR) Althea misyonuna katkıda bulunan toplam ülke sayısı da 20 olacak.


Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mihail Popov, birliğe katılan askerlere hitap etti. Tüm Bulgar  birliklerin iyi eğitimli ve güvenilir bir ortak olduklarını kanıtladıkları için şimdiye kadarki değerlendirmelerinin yüksek olduğunu vurgulayan Tümgeneral Popov,  askeri birliğin eğitimi iyi olduğu ve morali yüksek olduğunu söyledi.

''Bulgaristan'ı, Bulgar Ordusunu ve Kara Kuvvetlerini temsil ettiğinizi unutmayın. Takım olarak çalışın ve duygularınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin'' dedi.


Bulgar askerlerinin Saraybosna yakınındaki Butmir Kampı'nda yapacağı görevler arasında 
devriye gezmek, üssü korumak ve İrtibat ve Gözlem Ekibi (LOT) merkezinde de ilave destek sağlayacak.



Görev alacak Bulgar askerlerin çoğunluğu Plevne 4. Mekanize Piyade  Komutanlığı, Karlovo 61. Mekanize Piyade Komutanlığı ve Filibe Lojistik Alayı'ndan oluşuyor. 30 Haziran 2023 yılına kadar Bosna-Hersek'de görev yapacaklar.


Misyon üyeleri, Altea misyonu çerçevesinde 1995'te Paris'te imzalanan ve Bosna Hersek'te savaşı sona erdiren Dayton Barış Anlaşması'nın uygulanmasını gözlemliyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓