REKLAM

Kırcaali Belediyesi baş mimarı gözaltına alındı

Kırcaali Belediyesi , baş mimar, gözaltına alındı, rüşvet soruşturması, Ceza Kanunu, konut inşaatı,
Delin Zapartov Kırcaali Emniyetine götürüldü 📷 Georgi Argirov, BNR

Kırcaali Belediyesi baş mimarı Delin Zapartov'un rüşvet soruşturması kapsamında Kırcaali Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra gözaltına alındı.


Polisler öğle saatlerinde Zapartov'u Kırcaali Emniyet Müdürlüğü binasına götürdü. Burada ifadesi  alındıktan sonra 24 saatliğine gözaltına alındığı bildirildi. Kırcaali Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Ekonomik Suçlarla Mücadele" sektörü tarafından 58 yaşındaki bir erkeğin  görevi başındayken suç soruşturması kapsamında 24 saatliğine gözaltına alındı.


Soruşturmanın Ceza Kanunu'nun 282. maddesinin 1. paragrafı kapsamında görevi kötüye kullanmak suçundan olduğu belirtildi. Zapartov'un Şubat-Ağustos ayları arasında Zlatko Petkov ile işbirliği içinde Ardino'dan (Eğridere) Bayar Delimehmed'den Kırcaali'de bir konut inşaatının ruhsat verilmesi için 50.000 avro talep ettiği iddia ediliyor.


Suç faaliyetini belgelemek için özel istihbarat araçların da kullanıldığı ve dün şikayetçi Bayar Delimehmed de sorgulanıp serbest bırakıldığı öğrenildi.



Suç faaliyetini belgelemek üzere soruşturmanın devam ettiği açıklandı.




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓