REKLAM

Mülteci taşıyan otobüs şoförü 'dur' ihtarına uymadı iki polisi öldürdü

Fotoğraflar : BGNES 

Mülteci taşıyan otobüs polislerin 'dur' ihtarına uymadı ve kaçarken polis aracına çarptı. İki polis hayatını kaybetti. 


Malko Tırnovo yakınlarında sınır polisleri, bu sabah saat 5.00 sularında mülteci dolusu bir otobüsü fark edip durdurmaya çalıştı. İki yerde kontrol noktası oluşturmalarına rağmen, otobüs durmayıp kaçtı.  Ardından, Burgaz girişi Trapezitsa kavşağında müdahale eden polis aracına çarptı ve iki polis olay yerinde hayatını kaybetti.


Burgaz Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre sahte Hollanda plakalı otobüsün bagaj bölümünde çocukların da olduğu 48 mülteci bulundu. Yaralanan mülteciler hastaneye kaldırıldı.  


BURGAZ BELEDİYESİ YAS İLAN ETTİ 


Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikolov, hayatını kaybeden 43 ve 31 yaşındaki polisler için 26 Ağustos'da kentte yas ilan ettiklerini açıkladı. 

Kaza mahallinde bulunan Burgaz Bölge Savcısı Georgi Çinev, kazadan sonra otobüs sürücüsü olduğu sanılan bir kişinin arandığını bildirdi. Kaçmaya çalışan bir şahsın da yakalandığını söyledi. 


YABANCI UYRUKLU KİŞİLER GÖZALTINA ALINDI 


Olay yerine gelen İçişleri Bakanı İvan Demerciev, şüpheli yabancı uyruklu kişilerin gözaltına alındığını ve kaçan bir kişinin arandığını belirtti.

 "Kanalcılar Bulgar devletine savaş ilan etti ve tüm gücüyle karşılık vereceğiz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için gereken her şeyi yapacağız. Mülteci sorunu çözmek için birçok önlem aldık. Orduyu da dahil edeceğiz" diye konuştu


 Bakan Demerciev, yasa dışı göçle ilgili emniyet mensubu kişilerin de karıştığı bilgisi üzerinde çalıştıklarını söyledi. 




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓