REKLAM

ABD'de 23 milyon dolarlık dolandırıcılık suçundan aranan çifte vatandaşı Haskovo'da tutuklandı

🔺 Haskovo Mahkemesi Metin Savaş Koros'un 60 günlüğüne tutuklanmasını hükmetti

ABD'de 23 milyon dolarlık dolandırıcılık suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Türkiye ve Almanya çifte vatandaşı Metin Savaş Koros, Haskovo mahkemesince 60 gün süreliğine tutuklandı.


Metin Savaş Koros (59) 28 Eylül'de Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a giriş yaptığı sırada gözaltına alındı. ABD yetkilileri tarafından İnterpol kırmızı bülten çıkarılmış. New Jersey Mahkemesi tarafından aranan zanlı Koros, postane dolandırıcılığı, banka dolandırıcılığı ve kara para aklamamadan üç ayrı suçtan sorumlu tutuluyor.


ABD'de 2018'in Haziran - Ekim ayları arasında Savunma Bakanlığı'na bağlı bir sözleşmeli şirketin çalışanlarını dolandırıcılık amaçlı e-postalar, posta mektupları ve mesajlar göndererek dolandırdığı belirtiliyor. Kore Cumhuriyeti'nde merkezi bulunan bir petrol rafinesi şirketini dolandırdığı belirtiliyor. Bununla Koros, mahkeme oturumunda belirtilen davanın dosyasına göre, kendisi ve suç ortakları için şirkete yönelik 23 milyon dolarlık bir miktar para tedarik etti.


Sanık Metin Savaş Koros mahkemede yaptığı savunmada kefaletle serbest veya adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını isteyerek kendisini suçlu hissetmediğini söyledi. Ancak, mahkeme zanlının kaçabileceği şüphesiyle 60 günlüğüne  iade sürecine kadar tutuklanmasını hükmetti. 


Zanlı, mahkemenin vermiş olduğu bu kararı Filibe İstinaf Mahkemesine itirazda bulunabilir.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓