REKLAM

Kapitan Andreevo sınırında iki otobüste ve bir kamyonda beyan edilmemiş avro bulundu


Kapitan Andreevo Sınır Kapısında gümrük memurları üç ayrı denetimde toplam 1 milyon 313 bin 835 levaya denk gelen beyan edilmemiş avro para birimi buldu.


Gümrük  Ajansı'ndan yapılan açıklamada, memurların ülkeden çıkış yapan  iki otobüs ve bir kamyonun  denetimi sırasında 1.313.835 levaya eşdeğeri olan beyan edilmemiş para birimi buldukları belirtildi. İki Türk vatandaşın  A.İ (62 ), M.D (31) ve bir Romanya vatandaşına  Y.Y. (40) yönelik soruşturma açıldığı açıklandı.


AKÜLERİN ALTINA GİZLEMİŞ


22 Eylül akşamı saat 22.30'da Romanya'dan Türkiye'ye seyreden Türk plakalı otobüsün iki şoförden birinin A.İ (62 ), şoför koltuğunun altında bir paket içerisinde toplam 120 bin avro bulundu. Diğer denetim de, 23 Eylül'de Belçika'dan Türkiye'ye gitmekte olan ve M.D'nin (31) kullandığı kamyonun kabinesinde bulunan akülerin altında ve yakıt deposuna yakın bir yerde 271 bin 390 avro banknot demetleri bulundu.


25 Eylül'de ise gümrük memurları ''risk analizi'' yöntemine göre Romanya vatandaşına  Y.Y. (40) idaresindeki Romanya plakalı otobüsü kapsamlı denetime aldı. Otobüsün en arka koltukların birinde siyah poşetlere konmuş iki paket 201 bin avro banknotu ve üç paket 70 bin paund banknotu bulundu.


Svilengrad Şehir Savcılığı tarafından 2 Türk ve Romanya vatandaşına hızlı soruşturma başlatıldı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓