REKLAM

Plovdiv Tarım Üniversitesi ile Kırklareli Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı

 


Plovdiv  Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristina Yançeva , beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Svetla Yançeva ve Plovdiv  Tarım Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Dino Atanasov ile birlikte  Kırklareli Üniversitesini ziyaret etti. 


Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen görüşme sonrasında iki üniversite arasında "Akademik İş Birliği Anlaşması” imzalandı. İş Birliği Anlaşmasının imzaları Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve  Plovdiv Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Hristina Yançeva tarafından atıldı.

İmzalanan iş birliği anlaşmasıyla her iki üniversite arasında, eğitim ve öğretim, yükseköğretim ve araştırma, bilimsel faaliyetlerin ortak geliştirilmesi, Ar-Ge ve ortak proje geliştirme ile sosyal katkı konularında iş birliği gerçekleştirilecek.


Akademik işbirliği protokolü imzalanmadan önce Plovdiv  Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Svetla Yançeva üniversiteleri hakkında bilgiler aktardı. Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ de üniversitemizi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Akademik işbirliği protokolü ile ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” kapsamında “Gıda” odak alanında ihtisaslaşan üniversite olduklarını ifade ederek, Bulgaristan Plovdiv Üniversitesi ile yapılacak işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını dileyen Şengörür , Plovdiv  Tarım Üniversitesi heyetine teşekkür etti.


Plovdiv Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yançeva ise Kırklareli ve Kırklareli Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak,

 "Her iki üniversitenin birbirine katacağı çok şey olduğunu düşünüyorum. Tesis ettiğimiz iş birliği bilime ve eğitime önemli katkılar sunacak.  Akademik ilişkilerin yanında Türkiye ve Bulgaristan arasındaki kültürel ilişkilerin de gelişmesine katkı vereceğiz” dedi.


Akademik İş Birliği protokolünün imzalanmasının ardından konuk heyete Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Gıda İhtisaslaşma Pilot Tesisi gezdirilerek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Ziyaret programı günün anısına hediye takdiminde bulunulmasının ardından sona erdi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓