REKLAM

Türk Kızılay'ı Razgrad'da ihtiyaç sahibi öğrencilere öğle yemeği programına destek veriyor

🔺 Strajets köyündeki okulda sıcak öğle yemeği verilmeye başlandı 📷 Saadet Kırova


Türk Kızılay'ı ile Bulgar Kızılhaç Örgütü (BÇK) ortak bir proje sayesinde Razgrad bölgesinde dört okulda 100 öğrenciye sıcak öğle yemeği veriliyor.


Bulgar Kızılhaç Örgütü Razgrad Şube Müdürü Dr. Milena Kehayova, Türk Kızılay'ı ve Bulgar Kızılhaç Örgütü ortak sözleşmesiyle hayata geçirilen "İhtiyaç sahibi öğrenciler için öğle yemeği" projesi kapsamında dört okulun yemekhanelerinde hizmet sunmaya başlandığını dile getirdi. Kehayova,


"Bu şekilde sadece sağlıklı bir yaşam tarzına değil, aynı zamanda çocukların sürdürülebilir ve tam büyümesine de katkıda bulunduğuna umuyoruz" şeklinde konuştu



Kehayova, Razgrad bölgesinde uluslararası destekli yemekhane projesi yeni olduğunu ve soğuk kış aylarında bölgedeki ihtiyaç sahibi çocukların sıcak yemek alma fikrini desteklediği için Kızılay'a şükranlarını dile getirdi.


Razgrad'ın Strajets (İnebekçi) ve Rakovski (Kuyucuk) köylerindeki okullarda, Loznitsa'daki (Kubadın) "Hristo Botev" ortaokulu ve Veterinerlik ve Ziraat Meslek Lisesi'ndeki yemekhanelerde 100 eğitim günü boyunca sürecek. Dört okula çocuk başına öğle yemeği için 3 leva destek sağlanırken, fonların geri kalanı okullar veya ilgili belediyeler tarafından ortaklaşa finanse ediliyor.



Strajets (İnebekçi) köyündeki ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen ücretsiz öğle yemeği yemekhanesinin açılışına Razgrad Belediye Başkan Yardımcısı Dobrin Dobrev, bölge vali yardımıcsı Nayden Kısov,  İl Eğitim Müdürü Angel Petkov, okul müdürü  Diana Petrova ve köy muhtarı Nuridin Mehmed katıldı.

Okul müdürü Petova, Kızılhaç'ın desteğiyle bu yıl ikince kez birinci ve sekizinci sınıftan oluşan 25 öğrencinin faydalandığını aktardı. Öğrenciler sağlıklı ve sağlıksız yiyecek ve içecekler hakkında bilgilendirildi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓